El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

Mercedes Vidal (TMB) aposta per encarir les zones blava i verda per reduir els cotxes a Barcelona

mobilitat

00:00 40:44
00:00 40:44

Foto: La Vanguardia

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, aposta per encarir les zones blava i verda per allunyar els cotxes del centre de Barcelona i reduir el volum de trànsit. "El nostre pla de mobilitat urbana ja parlava d'una reflexió global de l'aparcament a la ciutat. Hem començat per altres aspectes, però l'aparcament també l'haurem d'abordar", ha matisat la regidora, que també ha subratllat que els desplaçaments amb vehicle privat només representen un 26% del total i ha reclamat nous aparcaments allunyats de les entrades de la capital per afavorir l’ús del transport públic.

Mercedes Vidal, presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament, també ha dit que:

-"Barcelona ja fa temps que ha deixat de ser una ciutat que es buida a l'agost. Sembla poc lògic mantenir una gratuïtat al mes d'agost quan les condicions en la mobilitat no canvien tant. El que volem fer és mantenir la mateixa política tot l'any."

-[Sobre el tancament del metro a la mitjanit] "Potser ens ho hem de plantejar de cara al futur. Hauríem de pensar si és sostenible i veure d'on traiem les fonts de finançament."

-[Sobre les millores a Rodalia] "No tenim notícies de cap compromís en ferm. I és una llàstima perquè continuem fent tots els esforços perquè des de Madrid compleixin amb les seves obligacions en la xarxa de Rodalia. Això és faltar a les seves obligacions i a les seves responsabilitats."

-"S'està augmentant constantment l'oferta tant de bus interurbà com de bus urbà i això porta que la gent s'animi a agafar-lo. Segurament les vagues de metro hi tenen alguna incidència però jo no faria la lectura d'uns passatgers que s'han traslladat d'un mitjà a un altre.”

-[Sobre el fet que no hi hagi metro després del partit de la Supercopa d'Espanya de futbol] "És una qüestió que cal abordar. La qüestió principal és que si hi ha uns esdeveniments que se celebren a una hora per decisió pròpia d'un privat que decideix celebrar-los a aquesta hora, el cost que comporta no l'han de pagar tots els barcelonins, sinó el privat."

-"No s’ha de desnacionalitzar el Born. És claríssim que el Born és un referent dels fets de 1714 i del que significa en la història del catalanisme. El que diem és que ha de ser molt més que això."