Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Jimmy Wales: "Seria un maldecap canviar d'ubicació el MWC"

jimmy-wales

00:00 17:51
00:00 17:51

El cofundador de Wikipedia, Jimmy Wales, defensa Barcelona com a seu del MWC però avisa que "ha de reflexionar sobre quina infraestructura té". També considera que la setmana del certamen "no és un bon moment per fer una vaga". Malgrat tot, assegura que li "encanta Barcelona i que és un lloc fantàstic per venir". Wales també ha lloat la versió de Viquipèdia en català: “estan molt orgullosos de la seva llengua materna, especialment si en el passat ha estat sota pressió” i espera que assoleixin la fita de les cinc-centes mil entrades en català.Jimmy Wales, cofundador de Wikipedia, també ha dit que:

- “Seria un maldecap canviar d'ubicació. Però com qualsevol ciutat que acull esdeveniments importants, Barcelona ha de reflexionar sobre quina infraestructura té. Representa un gran esdeveniment econòmic i cal assegurar-se que les infraestructures funcionin bé.”

- “Penso que no és un bon moment per fer una vaga, per totes les incomoditats que suposa per a molta gent. Però bé, aquestes coses passen.”

- “El Congrés ha estat aquí durant molt de temps. De fet, la gent del sector diu: "Estareu a Barcelona?" i tothom sap què vols dir.”

- “Malauradament, aquest any, per raons professionals estic entrant i sortint molt ràpid. No tindré oportunitat de veure'n gaire cosa, però en general diria que m'encanta Barcelona. És un lloc fantàstic per venir.”

- Sobre el paper de Viquipèdia en català: “Crec que molts dels que hi contribueixen a Catalunya, o des d'altres regions amb llengua pròpia, estan molt orgullosos de la seva llengua materna. Especialment si en el passat ha estat sota pressió. I es volen assegurar que sigui una llengua sòlida, respectada. Així que hi posen molta passió, a escriure en català.”

- “Estan intentant arribar a les cinc-centes mil entrades pel 15è aniversari. Espero que se'n surtin.”

- Sobre la importància global del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil: “Gent que abans amb prou feina tenia accés a la informació ara tindran el món a la butxaca gràcies a un mòbil 3G assequible. És una revolució social que tindrà impacte a tot el món. La indústria del mòbil serà crucial en qüestió de 4 anys, els impactes seran enormes.”

El cofundador de Wikipedia lloa la seva versió en català: “estan molt orgullosos de la seva llengua materna, especialment si en el passat ha estat sota pressió"