Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 23 h
L’Espanyol juga a RAC1
Burgos - Espanyol

Freixa qüestiona la presidència de Bartomeu si pot anar a la presó

toni-freixa

00:00 30:27
00:00 30:27

Toni Freixa creu que el soci ha de “valorar” si Josep Maria Bartomeu pot ser president del Barça estant “amenaçat d’anar a judici i d’ingressar a la presó”. El directiu del Barça reconeix que li fa il·lusió ser president del Barça però afirma que encara no ho té decidit.

Toni Freixa també ha dit que:

- "El que va dir el senyor Izquierdo és fals. El que es pretenia amb aquest burofax [enviat pel Barça] era protegir el club i el president de gent que vol fer mal al club i al president."

- "El que hauria d'haver fet el senyor Cases és interposar una demanda de tutela del seu dret d'informació davant del jutjat de primera instància de Barcelona. Allà ho hauríem discutit. Si els contractes no han de ser confidencials i ell hi ha de tenir accés, el jutjat hauria condemnat el club a exhibir aquesta informació. Al contrari, ell se'n va anar a un jutjat de Madrid,  a acusar el president d'un delicte d'apropiació indeguda i aquesta no és la finalitat d'obtenir la documentació."

- "El president, l'expresident Rosell i el Barça estan injustament acusats d'un delicte de frau fiscal."

- "Jo em vaig reunir amb el senyor Felipe Izquierdo abans que la querella s'admetés a tràmit i vam arribar a un acord perquè el senyor Cases retirés la querella abans que s'admetés a tràmit. Li vaig enviar el comunicat del club al senyor Izquierdo i em va donar l'ok."

- "Ell després es va reunir amb el seu client i em va dir que malgrat tenir accés a la documentació i a la informació que demanava, volia tirar endavant i acusar l'aleshores president Sandro Rosell d'apropiació indeguda."

- "El senyor Cases vol protegir-se, però decideix posar querelles, posar en perill el club, decideix que el club tingui un risc fiscal com el que té, amb la sol·licitud de pena de presó pel president... Això és molt greu. I vol que el club el protegeixi a ell? No. Que es protegeixi ell sol."

- "El senyor Felipe Izquierdo sap perfectament què està fent quan interposa una querella criminal a l'Audiència Nacional."

- "No tinc cap certesa ni sospita sobre si hi ha algú al darrere de Jordi Cases. Seria profundament injust acusar o especular sobre gent que no tinc cap evidència que sigui darrere el senyor Cases."

- "El senyor Cases ha interposat una querella de manera absolutament injusta i abusiva, i ha posat en risc el Barça i el seu president i actualment vivim la situació que vivim. Des del primer moment, tenia aquesta intenció i ell no va voler. I el seu advocat, per obtenir una informació, va acusar el club d'un delicte quan no cal fer-ho."

- "El club anava a donar-li la informació. S'estava preparant la informació. No oblidem que aquest soci va presentar un vot de censura contra aquesta junta, legítimament. Però era molt actiu contra la junta directiva. No va esperar la resposta i va interposar una querella criminal."

- "No puc parlar malament d'Oriol Giralt perquè presentés una moció de censura que van votar 24.000 persones, perquè estaria parlant malament de 24.000 socis."

- "No [estic darrere d'Oriol Giralt] i mai [he finançat o subvencionat Oriol Giralt per tirar endavant la moció de censura]."

- "Aquest exjugador [Enric Masip] hauria de donar exemple."

- "No tinc res a veure, no he finançat res, no he participat en res llevat de votar el vot de censura contra Joan Laporta."

- "[Enric Masip] llença la pedra i amaga la mà. Qui faci qualsevol afirmació el que ha de fer és venir aquí i acreditar-ho. Fer afirmacions sense acreditar-ho vol dir que té intenció de fer mal."

- "El senyor Masip, des que ha deixat de treballar al club, no està fent honor a la figura que va ser. El que els socis esperem d'un gran jugador i figura emblemàtica és que sigui exemplar."

- "Demano respecte per la meva esfera personal."

- "Clar que conec [Oriol Giralt]. És soci del Barça, advocat. Ens hem trobat, saludat. Potser hem compartit algun àpat o cafè, sí. Però em sembla ridícul. No tinc cap vinculació amb ell."

- "No he fet mai oposició. He dit la meva opinió i prou."

- "Em sembla injust condemnar el senyor Giralt quan el senyor Laporta o el senyor Cases van fer el mateix [una moció de censura]. I faltar el respecte al senyor Giralt és faltar el respecte a 24.000 socis."

- "A qualsevol soci del Barça li agradaria ser president del Barça si m'està parlant d'il·lusions. Si forma part del terreny de les il·lusions, no descarto que, quan arribi el moment, m'ho pugui plantejar. Però ara no fa cap bé al club un soroll de contingut electoral."

- "No tinc decidit si ho faré o no ho faré [presentar-me per ser president del Barça], però respectaré la demanda de fair play que va fer el president Bartomeu."

- "[Vostè també flipa amb el procediment judicial contra el Barça?]. Absolutament. És profundament injust que el Barça i el seu president estiguin acusats per un delicte de frau fiscal amb petició de presó. És una situació absolutament anormal."

- "[Hi ha una mà negra al darrere de l'acusació contra Rosell, Bartomeu i el Barça?] Que Catalunya no som massa estimats a Madrid no ho penso jo, ho sabem tots. Però vull tenir respecte per totes les institucions: els jutjats i el ministeri fiscal."

- "Li correspon valorar-ho al president Bartomeu i als socis [si un candidat a la presidència del Barça pot estar imputat]. Quan un candidat està acusat i amenaçat d'anar a judici i d'ingressar a presó, triaran si el candidat pot assumir la presidència amb el risc que això comporta. Els socis decidiran si amb aquesta condició es pot ser president o no. L'amenaça de la presó existeix."

- "[Sobre un possible pacte entre Jordi Cardoner i Jordi Cases] La junta directiva del Barça mai ha tractat el tema d'arribar a un acord amb el senyor Jordi Cases. Si té un pacte o document signat no ha passat per junta directiva."