La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"No hi ha hagut cap pacte amb el PP i C's com alguns intenten presentar"

francesc-homs

00:00 53:03
00:00 53:03

Francesc Homs continua negant un acord amb el Partit Popular per la composició de la Mesa del Congrés. El portaveu del grup parlametnari Demòcrata Català a Madrid, creu que PSOE i PODEM hi han sucat pa per amagar la seva incapacitat de formar un alternativa a l'Estat. Ho ha explicat a El Món a RAC1.

Francesc Homs continua negant un acord amb el Partit Popular per la composició de la Mesa del Congrés. El portaveu del grup parlamentari Demòcrata Català a Madrid creu que el PSOE i Podem hi han sucat pa per amagar la seva incapacitat de formar una alternativa a l'Estat. Homs creu que aquest estancament podria desembocar en unes terceres eleccions a Espanya. A Catalunya, en canvi, està convençut que no caldrà tornar a les urnes perquè, diu, el president Puigdemont superarà la moció de confiança i l'aprovació d'uns nous pressupostos.

Francesc Homs, diputat de Convergència Democràtica de Catalunya al Congrés, també ha dit que:

-"Volem posar l'accent on hi ha les coses: no hi ha hagut cap pacte amb el PP i C's com alguns intenten presentar."

-"El vot és secret. Mantindré el mateix argumentari perquè no n'hi ha un altre."

-"Complim els requisits, com ha passat amb altres grups. És veritat que hi ha un marge interpretatiu. A l'anterior legislatura, nosaltres i ERC no teníem el percentatge a totes els circumscripcions. Tenir grup parlamentari és una qüestió de dret, no de discrecionalitat política."

-"[Al PSOE i Podem] els ha anat molt bé la polèmica d'aquests dies per traslladar el mort a uns altres i, especialment, a un servidor. Si hi hagués hagut un acord entre el PSOE i Podem, estic convençut que els altres ens hi sumaríem."

-"Abans hi haurà eleccions a Espanya que a Catalunya. Malgrat les nostres discussions internes, aquí és molt més sòlida la nostra posició."

-"A pilota passada un sempre pensa que pot fer les coses millor. Sóc jo l'únic i exclusiu responsable de tot això."

-"Entenc què vol dir una DUI i la fas quan tens una força democràtica al darrere. Però, en un RUI, aquells que voten que no a la independència s'hi sentiran cridats? De cara al món, tenim una bona carta de presentació? Amb quins funcionaris es fa? Només expresso dubtes."

-"Alguns portaveus d'alguns grups polítics han volgut fer veure que nosaltres, ERC i el PNB ens hem abstingut per facilitar que Ana Pastor fos presidenta. No és real."

-"Els nostres vots no canvien res. No hi ha hagut alteració per una mesa més favorable a uns o altres."

-"Fóra bo que s'articulés una alternativa perquè el PP no estigués a La Moncloa. Estic disposat a mullar-me molt en aquest sentit. És millor que hi hagi qualsevol cosa que no el PP a La Moncloa."

-"No tinc un candidat preferit."

-"Crec que Rajoy no farà un pas al costat perquè una altra persona del PP pugui ser president."

-[Sobre si el tàndem Mas-Munté és renovació] "Per mi, sí. En qualsevol cas, és el que han votat els associats del nou partit".

-"Mas té certa auctoritas. Pot contribuir a fer créixer aquest partit sense vocació de perpetuar-s'hi. No té cap intenció de perpetuar-se en l'acció política de primer nivell en els pròxims anys, però sí d'ajudar a créixer un nou partit polític."

-"Una de les coses que ha donat sentit a la creació d'aquest nou partit és que les bases tenen criteri propi i que estan imposant el ritme. A mi m'encanta. El dirigisme és antipolític."

-"Em sento molt recolzat i no tinc cap vocació de perpetuar-me."

-"El 9N deu ser una cosa molt semblant a un RUI i ha tingut conseqüències per a alguns de nosaltres."

-"Hi ha una cosa del RUI que està molt bé i és que posa l'accent en la necessitat de la legitimitat democràtica."

-"Parteixo de la base que la qüestió de confiança se superarà."

-"Alguns vam dir que posar el procés en mans de la CUP podia tenir conseqüències i ens van dir de tot. El que no diré, però, és el que la gent ha de votar."