La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"És molt difícil que Rita Barberà no s'adonés del que passava"

rosa-perez-francesc-arubi

00:00 16:23
00:00 16:23

La diputada d'EUPV, Rosa Pérez, i el periodista del Levante, Francesc Arabí, coincideixen a l'hora d'apuntar cap a Rita Barberá. El periodista que va avançar l’operació policial d'aquest dimarts està convençut que "si no hagués estat aforada, potser ahir hauríem tingut més sorpreses" i la diputada que va presentar la denúncia creu que sobre el cas Imelsa "encara poden sortir barbaritats".

Rosa Pérez, diputada d'EUPV, també ha dit que:

- "Quan vaig entrar en la darrera legislatura, des del minut 1 ja tenia la sensació que la Diputació era una institució molt fosca."

- "Poden sortir encara barbaritats [de les 10 hores d'enregistrament de veu]. Era la peça que ens faltava per completar aquest trencaclosques."

- "Rita Barberà no parla en cap moment [de la gravació]. Sí que s'hi fa alguna referència. Almenys, en el que jo he aportat a la denúncia."

- "És molt difícil de creure que, amb tendència a controlar-ho tot, Rita Barberà no s'adonés del que passava allà."

- "Marcos Benavent era una persona que quan la coneixies costava molt creure que era del PP. Era un 'verso suelto'. [...] A mi em donava certa informació perquè sabia que jo investigava."

- "[Marcos Benavent] En un primer moment es deixa endur per aquesta dinàmica, però arriba un moment en què no estava d'acord."

- "Hauran estat clau totes les declaracions que Benavent ha fet a la Fiscalia."

Francesc Arabí, periodista del Levante, també ha dit que:

- "Sí, encara ens queda una part important per veure [del cas]."

- "Fa la sensació que la Fiscalia i la Guàrdia Civil han anat directament a la cúpula del PP, i han volgut atacar al cor del finançament, perquè han volgut rematar el que ja tenien molt avançat."

- "Si no hagués estat aforada, en el cas de Rita Barberà i Gerardo Camps, potser ahir hauríem tingut més sorpreses."

- "Marcos Benavent ha estat el tercer fiscal a aquesta causa."

- "Alfonso Rus veu en Marco Benavent una còpia d’ell mateix, però més sofisticat."

- "Marcos Benavent al capdavant d'Imelsa munta un entramat d'empreses per saquejar la Diputació. I fa d’enviat especial i de contacte en totes les operacions on hi ha diners."

- "Com a assegurança de vida, Benavent va gravant a tots els que parlen amb ell. Perquè ha vist que tot l'entorn es dedica a guanyar diners i ell, per mimetisme, es converteix en un ionqui dels diners."

- "Benavent és clau. [...] Ha col·laborat activament amb la justícia."

- "Ara és a casa seva. No està desaparegut. Ha fet més visites a la Fiscalia que els periodistes."

- "S'ha convertit en col·laborador amb la Fiscalia per interès."

- "La Fiscalia necessita algú que vagi dient qui és qui en una trama d'aquestes característiques. Ell és qui ha fet tota aquesta feina."

- "Benavent era una persona de la màxima confiança d'Alfonso Rus."

- "Alfonso Rus sempre deia que qui l'havia apadrinat al PP era Mariano Rajoy."

- "No se sap quan s'ha pogut estafar. No ho sap ni la Fiscalia. És molt més complicat [que en la trama Gürtel], a banda de la trama internacional de blanqueig de diners."

- "El cap de la trama, de moment, no sabem qui és. Era una trama coral, i a diferència de la Trama Gürtel no era fora de les institucions, era dins."