RAC1ncentrat podcasts
Ara, de 14:30 a 15 h
RAC1ncentrat podcasts
amb Noemí Polls
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Felip Puig: "El Black Friday no posa en perill el model comercial català"

felip-puig

00:00 17:49
00:00 17:49

El conseller en funcions d'Empresa i Ocupació no creu que sigui un problema el Black Friday tot i que ha volgut deixar clar que "no són rebaixes, són coses diferents" perquè ara s'ofereixen "descomptes i promocions". Sobre el pagament del FLA, Felip Puig s'ha mostrat disposat "a fer tombarelles des de Collserola fins el port perquè paguin el que és nostre".

Felip Puig, conseller en funcions d'Empresa i Ocupació, també ha dit que:

- "No té res a veure la persistència del nostre model amb la introducció d'aquest nou sistema [Black Friday]. [...] No entra en contradicció amb les rebaixes d'hivern o d'estiu. [...] Són dues coses diferents i, pel que es veu, tots els sectors i tot el comerç de proximitat s'hi han apuntat. S'està aprofitant aquesta onada... No es desvirtua el nostre model."

- "No són rebaixes. Són promocions i descomptes. Rebaixes vol dir una altra cosa."

- "El que s'està oferint ara són productes que has comprat fa poc i que intentes col·locar ara amb descomptes."

- "El que no es pot fer en rebaixes és començar a oferir coses que no has tingut abans, tal com marca la normativa."

- "El que estan fent ara [els comerços] és una promoció puntual que la llei no restringeix i que poden fer tots els comerciants amb els seus propis criteris."

- "Pots parlar de preus rebaixats, però no són rebaixes."

- "Avui les normes són que no enganyis o venguis per sota de cost, però que facis descomptes sobre els teus preus de forma il·limitada sí que està permès."

- "Ara, en aquestes promocions, no vas a liquidar els estocs. [...] El Black Friday i el Cyber Monday són descomptes i promocions, i a vendre tots a veure si s'anima el comerç."

- "Aquí ens hi hem apuntat de manera esfereïdora. Ja anirà bé per a la nostra economia."

- "En independència del Black Friday, des de fa uns mesos s'està notant una recuperació de la confiança en el consum intern. Ho estan notant molts sectors."

- "El Black Friday pot ser un indicador d'aquesta recuperació sostinguda de la confiança."

- Sobre la suposada fuga d'empreses de Catalunya: "És una campanya orquestrada. Hi ha un intent de fomentar la por empresarial. No és cert que hi hagi un increment d'empreses que canviïn el domicili fiscal com a conseqüència del procés sobiranista."

- "Quan parlem d'empreses que marxen no n'hi ha cap que s'endugui la unitat productiva. Canvien la seu fiscal. [...] Per interessos fiscals, hi ha empreses que decideixen traslladar la seva seu fiscal. És el mateix que ha passat amb Pfizzer als Estats Units."

- "Des del 2009 hi ha unes 700-900 empreses que canvien la seu fiscal cada any. No ha variat en tots aquests anys. [...] No passa res que no passés abans."

- "L'any passat a Catalunya van canviar la seu 987 empreses, i a Madrid 1.420. Vaig pensar que a Madrid s'estan independitzant i no ho ha dit ningú."

- "Si la conclusió és que el procés sobiranista ha fet que des del 2012 al 2015, 2.650 seus socials d'empreses han marxat de Catalunya, a Madrid en el mateix període n'han marxat 4.000. [...] A més, té més impacte les empreses que marxen de Madrid que les que marxen de Catalunya."

- "No competim amb Madrid. Nosaltres competim amb el món. Catalunya és la regió d'Europa continental que més i millor inversió productiva està captant aquests últims anys."

- Sobre el FLA: "Si hem de fer tombarelles des de Collserola fins el Port de Barcelona perquè paguin el que es nostre, ho farem. Són els nostres impostos i ara vénen de manera vergonyant per dir que ens els deixaran per pagar les factures que no podem pagar perquè es queden els nostres impostos."

- "Aquests diners són els nostres impostos. Que paguin el que ens deuen, que ens deixin gestionar els nostres recursos i els assegurem que la solidaritat que generem a Espanya amb els nostres recursos no cobrarem interessos."

- Sobre les converses de JxS i la CUP: "Vull que la situació de bloqueig es desencalli al més aviat possible. I que les negociacions avancin no amb concessions sinó amb un pacte que doni governabilitat."

- "Si hi ha un bon acord que es decideixi al més aviat possible, i si no hi ha un bon acord, haurem d'anar a les eleccions el març."

- "Amb el programa de la CUP puc estar d'acord amb el projecte de país i amb l'intent que democràticament aconseguim ser un estat propi, però en altres coses estic bastant lluny."

- "Estic convençut que hi haurà un equilibri en el nivell d'exigències i de pactes."

- "Espero que sigui un pacte, que vol dir que ningú haurà arribat més enllà del compromís democràtic que tenim."

- "No entenc que hi hagi aquesta exigència perquè Artur Mas no sigui president. [...] Des del punt de vista de radicalitat democràtica això no és sostenible."

- "El procés és prou profund com per pensar que aquestes picabaralles i aquestes tensions són conjunturals. [...] Sí que crec és que aquesta majoria àmplia que volem construir, amb certs espectacles poc edificants com els d'aquests dies no s'accelerarà."

- "No sé si s'està fregant el ridícul, però el que està passant aquests dies no estimula la il·lusió col·lectiva."