Via lliure
Ara, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó
En Directe
I després, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea

"L'actitud del Govern espanyol és d'un estil veneçolà, un estil Maduro"

francesc-homs

00:00 17:56
00:00 17:56

El diputat de Convergència al Congrés critica l'actitud del Govern espanyol per la prohibició d'inscriure el PDC. Francesc Homs explica que "la llei de partits estava pensada per un context d'associar acció política i violència que evidentment no es pot associar a nosaltres" i conclou que "qui vulgui pensar que això no l'afecta, sincerament crec que s'equivoca".

Francesc Homs, diputat de Convergència al Congrés, també ha dit que:

- "De la manera que ho han fet no ens ho esperàvem. Ens ha sorprès perquè ens ho havíem estudiat molt a fons i estem molt segurs de les raons jurídiques que tenim."

- "Ens sorprenen dues coses: que no es pugui utilitzar la paraula demòcrata i la paraula català quan hi ha 70 partits demòcrates i 40 que utilitzen la paraula català [...]."

- "També aquesta interpretació esbiaixada de la llei de partits. La llei de partits estava pensada per un context d’associar acció política i violència que evidentment no es pot associar a nosaltres."

- "Si algú vol pensar que estem fent victimisme [...] no veu que aquí hi ha un conjunt de coses que afecten la qualitat democràtica."

- "El nivell de tensió i actitud del Govern espanyol és un estil veneçolà, un estil Maduro, del govern de PP que ens interpel·la a tots. Qui vulgui pensar que això no l’afecta, sincerament crec que s’equivoca."

- "Això no és un problema entre ells [Demòcrates de Catalunya] i nosaltres perquè formem part de la mateixa estratègia conjunta. És un problema que el ministre de l'Interior i el Govern espanyol aprofiten l’avinentesa per posar-nos-ho difícil."

- "Es confirma que el 'mientras no haya violencia se puede hablar de todo' és mentida podrida."

- "Estan utilitzant recursos no democràtics contra el que està passant a Catalunya."

- "No és veritat que ens estiguem plantejant comprar el nom de Democràcia Catalana, la formació de Joan Laporta."

- "Si hi ha terceres eleccions a Espanya estaria bé una candidatura comuna com la de Junts pel Sí [encara que el candidat no sigui ell].”

- "Jo no seré el primer en fer el pas però la reflexió serà obligada si és el cas. La situació ara no és per llançar coets."

- "El que té més probabilitat és que hi hagi terceres eleccions a Madrid. Encara hi ha un 20% d’opcions que no passi: un 10 si el PP no se’n surt a Galícia, no té majoria absoluta i llavors Rajoy decideix plegar; i l’altre 10% és que Pedro Sánchez prengui la iniciativa d’intentar un acord que no s’ha intentat fins ara amb Podem i nosaltres que incorpori la qüestió del referèndum. Crec que és impossible perquè Pedro Sánchez no té prou força per incorporar el compromís d’un referèndum. "