Superesports
Ara, de 18 a 20:30 h
Superesports
amb Xavi Puig
En Directe
I després, de 20:30 a 23:30 h
El Girona juga a RAC1
Girona vs. Cadis

Garicano (C's): "Rotundament no serem cap puntal d'un govern de Rajoy"

luis-garicano

00:00 25:44
00:00 25:44

Foto: La Vanguardia

Luis Garicano promet que Ciutadans “no serà cap puntal d’un govern de Rajoy”. El responsable del programa econòmic de C’s deixa clar que no seran “una crossa” de ningú, perquè el seu projecte és “de regeneració i canvi”. Garicano també critica que el model de finançament autonòmic “no ha funcionat ni en termes de distribució ni d’eficiència”.

Luis Garicano, responsable del programa econòmic de Ciutadans, també ha dit que:

- "En totes les intervencions, volem mostrar als espanyols que hi ha un projecte ben pensat, amb propostes. Intentem proposar, estar molt en positiu i no entrar en el cos a cos. Això és el que va fer Albert al debat."

- "Crec que hem fet un programa seriós de canvi, d'un país amb una millor governança, amb una administració senzilla i transparent, un mercat laboral millor i un sistema educatiu millor. Estem explicant coses serioses."

- "Crec que els votants ens estan escoltant i això ens entusiasma."

- "No som el partit de l'Íbex-35. [...] Si algú mira el nostre programa, veurà que estem a favor del mercat, però no dels mercaders."

- "En molts casos, la raó per la qual no es fan reformes educatives, del mercat laboral o la regeneració política és per falta de voluntat política. Els partits tradicionals no tenen voluntat política."

- "La posició de Ciutadans sobre el finançament autonòmic és que el sistema ha funcionat molt malament. No ha funcionat ni en termes de distribució ni d'eficiència."

- "Proposem un sistema que tingui una transferència pels costos d'educació, sanitat i serveis comuns, que siguin l'únic fons, que es calculi en funció dels costos (com el cost de la vida), de manera objectiva, i que després, un cop feta aquesta transferència, s'hagi acabat: no hi ha més rescats, no hi ha més fons addicionals que fan la situació opaca."

- "Un cop tinguem aquest fons que iguala els serveis bàsics, hem de donar la responsabilitat financera, d'execució i de competència a les autonomies perquè tingui una autonomia vertadera."

- "Aquests referèndums no resolen res. La realitat absoluta de Catalunya és que està dividida en dues meitats. El que hem de fer és crear ponts i no destruir-los. Són sobiranies i identitats compartides."

- "Comparteixo amb algunes persones de l'aspecte independentista que cal una millor governança d'Espanya."

- "Hem de tenir una unió entre les persones que creiem que hem de tenir una governança a l'europea en un país modern, obert i flexible."

- "Nosaltres no serem una crossa de ningú. Nosaltres som un projecte de regeneració i de canvi. El Sr. Rajoy no té cap interès de regeneració i canvi."

- "Rotundament no serem cap puntal d'un govern de Rajoy."

- "Estem recuperant creixement econòmic, però no podem dir que estem sortint de la crisi. No es pot dir això amb el nivell d'atur i de desigualtat que tenim."