RAC1 migdia
Ara, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

"Hem estat coherents fins al final"

joan-baldovi

00:00 04:20
00:00 04:20

Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés, apel·la a “la coherència” per defensar que hagin demanat tenir grup propi i no integrar-se a Podem. Defensa que "hem estat coherents fins al final" i sobre la decisió d'En Comú Podem de no optar a grup propi "cadascú opta per allò que considera més adient per als seus interessos". Sobre la defensa de Podem d'un referèndum a Catalunya, Baldoví insisteix "el nostre moviment no complica res" i recorda que "els problemes es resolen quan la gent vota".

Joan Baldoví també ha dit que:

- "En política, la coherència és un valor. Quan algú pren un compromís i el signa, ha d'anar fins al final. Hem estat coherents amb allò que havíem signat."

- "No podíem lluitar per al nostre grup al Congrés si no el presentàvem. Hem estat coherents."

- "Demà hem de prendre una decisió [sobre en quin grup ens integrem]."

- "Les coses les has de lluitar."

- "La interpretació que fan els juristes [del reglament del Congrés] és absolutament diferent de la que ens han volgut fer creure el PP, el PSOE i Ciutadans."

- "Una de les primeres iniciatives que hauria d'abordar aquest nou Congrés, és canviar el reglament del Congrés que permet interpretacions perverses i contradictòries, i que sempre s'ha fet servir en contra de les opcions polítiques minoritàries i a favor dels de sempre."

- Sobre que En Comú Podem renunciés al grup propi: "Cadascú opta per allò que considera més adient per als seus interessos. Nosaltres no podíem fer altra cosa perquè era un compromís que havíem signat."

- Sobre un referèndum a Catalunya: "El nostre moviment no complica res. Entenem que la democràcia es fa practicant-la i els problemes es resolen quan la gent vota."