El món a RAC1
Ara, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Herrera veu "oportú" repetir pel 27S la suma de Barcelona en Comú

joan-herrera

00:00 41:34
00:00 41:34

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, anuncia que després de les eleccions municipals es tornaran a plantejar fer un pol d'esquerres com el de Barcelona en Comú (amb Podem i Guanyem Barcelona) que sigui una opció guanyadora a les eleccions de setembre al Parlament de Catalunya. Herrera també ha lamentat la marxa de Raül Romeva del partit, pel que és i per com ho ha fet.

Joan Herrera també ha dit que:

- "Rivera és l'aposta de l'Ibex 35. És la marca blanca de la casta."

- "Crec que és un fenomen que es deu a una determinada aposta a què el malestar es manifesti en un grup que no pretén canviar res."

- "En un escenari on tot trontolla, Rivera pot ser un candidat que faci que tot trontolli i res canviï."

- "Crec que Rivera se situa en el centre-dreta en un escenari de modernitat diferent al del PP que fa que es pugui situar en el centre-esquerra."

- "Sóc amic personal de Raül Romeva. Hem quedat per sopar amb les dones més d'una vegada."

- "Respecto i no entenc el que ha fet el Raül Romeva. Ha estat 10 anys eurodiputat d'un partit federalista. Ara, reclamem que Catalunya sigui un estat dins d'una Espanya plurinacional sense tancar la porta a la independència. I ara marxa. Per això dic que no ho entenc."

- "Em vaig assabentar pels mitjans i vaig ser jo qui el va trucar. Li vaig dir que la manera no era la més apropiada. Clar que dol [el que va fer i com ho va fer]."

- "Baixava amb la Laia Ortiz en un homenatge a Ladislao Martínez a Reus i em vaig assabentar pels mitjans. Em va trucar el meu cap de premsa i m'ho va dir. El vaig trucar i no em vaig contestar. Em vaig quedar sense bateria i l'endemà al matí el truco i parlem. I em va reconèixer que les maneres no havien estat les millors."

- "No és el més apropiat però és legítim. No m'ho veia a venir."

- "Entenc que la nostra proposta és un avenç i això és el que fa que no entengui la decisió del Raül Romeva."

- "Som un partit tan plural com el país. Connectem amb una part del país que no accepta la lògica del blanc o negre. I el moment en què ho hem fet és l'apropiat. Però sí, potser ho hauríem hagut d'haver fet abans, encara que vam decidir fer-ho ara."

- "No hem quedat amb Raül Romeva, però suposo que ja ho farem."

- "Si les plebiscitàries no et surten bé, es debilita el procés. Des d'una lògica de voler canviar l'estatus en relació amb l'estat, la deriva que han agafat -amb lògica partidista- em sembla molt arriscada. No entenen que és un pols llarg que necessita una acumulació de forces que pot fer que es mantingui l'actual relació entre Catalunya i Espanya i que a mi no em convenç."

- "Em preocupa que un excés de partidisme debiliti el procés. I si el 27S falten els 500.000 vots que deia el Josep Rull que faltaven i que segurament tornaran a faltar?"

- "Som en moments líquids i calen opcions amb arrels històriques, sòlides. El nostre capital és imprescindible per construir un escenari de canvi."

- "Fa 8 mesos, ICV tenia bones perspectives electorals i ara l'escenari és més complex."

- "A Barcelona aspirem a guanyar. Esperem que no només es faci la reforma de la Diagonal, sinó també que no s'oblidin barris com el Besòs, Nou Barris... A nivell català, hem decidit no parlar d'això [de si anem junts amb Podem i d'altres forces al Parlament de Catalunya per guanyar]. Ho tornarem a plantejar després de les municipals. Però seria oportú, sí."

- "Sí, tornaria a fer el tripartit o un govern d'entesa però tornaria a fer-lo d'una altra manera. I després de 23 anys de pujolisme, sí que el tornaria a fer. Però canviaríem les polítiques sanitàries i d'obres públiques, per exemple."

- "Espero que ERC giri a l'esquerra, si no, no tindrem majories d'esquerres."

- "Desitjo i m'encantaria que la final de Copa es jugués al Bernabeu. És política, sí. Però com que és política, faran el que calgui perquè no es faci. Mestalla no m'agrada. I si l'Athletic vol, també es podria jugar al Camp Nou."