Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 14:30 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Homs: "En un país normal i corrent, un ministre hauria de plegar si passen aquestes coses"

francesc-homs

00:00 44:46
00:00 44:46

El conseller Francesc Homs demana la dimissió del ministre Jorge Fernández Díaz si es confirma que ha creat una unitat policial secreta per buscar corruptes a Catalunya, tal com publiquen avui el diari Ara i eldiario.es. El conseller de la Presidència adverteix que la policia s'ha de dedicar a “perseguir delictes, no raons d’inspiració política” i surt en defensa de Mercè Pigem: “És un delicte tenir la mare a Andorra?”. Homs també diu que hi ha moltes possibilitats que Artur Mas acabi assistint demà a la conferència d’Oriol Junqueras.

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, també ha dit que:

- [Sobre la inundació de l'estació del TGV de Girona] "Que no torni a passar. Sembla sorprenent que això que té remei, com deia l'alcalde [de Girona], no s'hi hagi posat el remei que calia, com era la construcció d'un dic perquè no hi entrés aigua."

- "Hi ha contacte constant amb el Ministeri [de Foment] per part del conseller Santi Vila. L'expressió no sé si és una queixa formal, però, evidentment, hi estarem a sobre."

- [Sobre la informació del diari Ara i eldiario.es sobre la unitat secreta policial que hauria creat el ministeri de l'Interior per buscar casos de corrupció entre els polítics catalans] "Quedo atònit amb aquest tipus d'informacions. Suposo que el ministre donarà explicacions immediates. En un país normal, si es confirma, s'haurien d'assumir responsabilitats. En un país normal i corrent un ministre hauria de plegar si passen aquestes coses."

- "Si és així, és molt greu. La policia no pot actuar per interessos partidaris. Ha de perseguir delictes, no raons d'inspiració política."

- "Lamento el que va dir Rajoy dissabte a Barcelona. Tenia l'oportunitat d'assistir a les jornades de s'Agaró divendres, on hauria pogut donar un missatge institucional, i l'endemà fer un acte de partit, que és ben legítim."

- "Només va venir a tractar Catalunya com a element purament electoral de cara a la resta de l'Estat espanyol."

- "Això acredita que de Catalunya se'n desentén clarament. L'utilitza de mercadeig electoral."

- [Sobre la informació dels pressupostos publicada per La Vanguadia] "Volem desemmascarar aquest cinisme del Sr. Rajoy i del PP de presentar les coses com si fossin un ajut."

- "Ja es veurà [com aprovem els pressupostos] les properes setmanes. Tenim l'obligació de portar-los al Parlament. Suposo que a l'hora de la veritat ens confrontarem tots amb allò que diem que volem. Si haig d'escoltar els discursos, haig d'entendre que hi ha una oportunitat, no menor, més aviat notable, que aquests pressupostos puguin ser aprovats. Si no vol dir que tots aquests discursos que es fan de cobrir determinades necessitats de despesa són simplement de cara a la galeria. Vull pensar que tenen més consistència."

- "[Artur Mas] té predisposició d'anar [a la conferència d'Oriol Junqueras]."

- "Diguem que sí [que està més a prop d'anar-hi que no]."

- [Sobre la proposta de Mas] "Estem disposats a parlar-ne. No és un farol. És ben sincer."

- "El més important és l'endemà. Ens hem d'asseure a la taula el Sr. Junqueras, altres actors polítics, nosaltres..."

- [Quins altres actors?] "Per exemple, els que van ser presentats com a proposta política aquest cap de setmana amb el nom MES, gent de la societat civil..."

- "La Hisenda pròpia no és que estigui accelerada d'aquests últims dies. Està accelerada des dels últims anys."

- "Sí que estic disposat [a no anar a la llista]. Ja no vaig anar-hi a l'anterior campanya. I disposat també a no tenir cap responsabilitat en els propers temps, a fi de tirar endavant el que volem que tiri endavant. En aquests moments estar en un càrrec de responsabilitat pública no és cap regal."

- "Si entenem que aquestes eleccions són la manera de fer la consulta, hem d'actuar amb conseqüència."

- "Acabarem fent tertúlia al Parlament de Catalunya si seguim així, perquè no ens deixen fer res."

- "Les solucions que aporta el govern del PP són inexistents."

- "Si mai hi hagués una tercera via, seria mèrit de l'independentisme. Si mai hi fos."

- "M'agradaria saber per què determinades coses acaben a la redacció d'un diari. Estem parlant d'una persona [Mercè Pigem] que té la seva mare a Andorra des de fa una pila d'anys, que els diners estan dins de la més absoluta regularitat... Qui filtra aquesta informació té intenció."

- "És un delicte tenir la mare a Andorra?"

- "Ha plegat perquè acabava sent impracticable la seva feina. Se li ha tirat a sobre una campanya. S'ha comès una autèntica injustícia. La Sra. Pigem no projecta cap mena de sospita."

- "Ho ha fet la policia això, no?"