Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Iceta: "M'hauria agradat que es fixés l'estratègia sobre Catalunya"

miquel-iceta

00:00 22:51
00:00 22:51

Miquel Iceta lamenta que l’acord PSOE-C’s no concreti l’estratègia del nou govern sobre Catalunya, però revela que Pedro Sánchez ho farà durant el debat d'investidura. El primer secretari del PSC també admet que prefereix els pactes d’esquerres, però assegura que “no sempre són possibles”, i replica a Ada Colau que “el PSC ja es va trencar i de manera molt notable”.

Miquel Iceta, primer secretari del PSC, també ha dit que:

- "És un esforç de dos partits diferents per trobar un acord d'investidura. És estricament un acord d'investidura. No és un programa de govern. Hi ha el compromís de Pedro Sánchez amb Ciutadans de fer com a mínim això si està al govern i res que sigui contradictori amb això. És una esforç de diàleg, negociació i pacte polític que no s'havia fet fins ara a Espanya."

- "És veritat que és insuficient amb un acord de 130 diputats. Cal seguir pedalant per seguir sumant. Aquesta és la feina fins a la segona votació."

- "El que més m'agrada és que es fa un esforç en temes que tenen a veure amb l'economia i els autònoms."

- "M'hauria agradat que hi hagués la fixació de l'estratègia del nou govern envers Catalunya. Això ho haurà de fer el candidat en el debat d'investidura i ho farà."

- "Les coses han anat tan malament durant tant de temps que qualsevol cosa que es digui semblarà poc. Per mi la via passa per recuperar el diàleg, després arreglar el finançament i després o simultàniament entrar en els 23 punts que Mas va deixar a la taula de Rajoy i obrir la perspectiva de la reforma constitucional."

- "Sempre m'agraden més els pactes d'esquerres. Però no sempre són possibles."

- "Ciutadans fa una negociació raonable. Insisteixo que és un acord de legislatura que no és incompatible amb altres acords d'investidura amb altres partits, si els continguts no són contradictoris."

- "M'agradaria [que dissabte que ve hi hagués president del govern espanyol]. Ho espero."

- "Se'm fa difícil davant la investidura d'un president socialista pensar que el vot del PP i Podem sigui el mateix. Però pot ser? I tant."

- "Descarto que Mariano Rajoy sigui president."

- "L'error de Rajoy de no acceptar l'encàrrec l'ha deixat políticament inhabilitat."

- "Crec que al PP li interessa més entrar en una etapa de renovació interna i de regeneració partidària que d'un govern agònic, jo crec impossible. S'ha trobat amb un problema molt gruixut. Ningú ha volgut donar-li suport, ni tan sols entrar en una certa discussió."

- "El que menys descarto ara són eleccions. És possible que hi hagi qui les vulgui."

- "Sempre he estat contrari a l'avançament electoral. És l'últim dels recursos."

- "No es posa fi a la immersió lingüística."

- "El PSOE i Ciutadans, que tenen posicions diferents, han trobat una manera d'explicar que sense menystenir el que cada comunitat digui, volem la introducció d'una tercera llengua que implica ajustar l'horari que les escoles dediquen a les llengües."

- [Respon a Ada Colau] "El PSC ja es va trencar i de manera molt notable. Hi ha molts catalans que entenen que el diàleg entre partits implica cessions mútues. Ens hi haurem de sotmetre tots, al judici ciutadà."

- "Quan algú et parla de referèndum, cal preguntar quina pregunta faria."

- "Jo faria una referèndum sobre la reforma constitucional."

- "No sembla més lògic intentar primer votar un acord que votar una separació definitiva?"

- "Espero que en el compromís que prengui el president espanyol hi hagi un compromís amb Catalunya."

- "La negociació seguirà."

- "A Catalunya hem vist canvis de vot directes entre Podem i Ciutadans."

- "Avui, el lideratge de Pedro Sánchez és més sòlid que fa tres o quatre setmanes."