El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Joan Roca: "A la primera posició podem fer millor la feina d'ambaixadors"

joan-roca

00:00 09:00
00:00 09:00

Foto: La Vanguardia

Joan Roca assegura que recuperar el número u mundial de la gastronomia els permet “fer millor la feina d’ambaixadors del país i de la gastronomia”.  El xef d’El Celler de Can Roca es mostra “content, agraït i amb ganes de seguir treballant i explicant al món que aquí tenim coses extraordinàries i un país magnífic”. Roca també avança que estan destil·lant cuir, llana d’ovella i "coses que no es mengen" per utilitzar-los com a elements aromàtics.

Joan Roca, xef d'El Celler de Can Roca, també ha dit que:

- "Estem contents de poder seguir al capdamunt. Tot el que tenim al voltant fa possible que fem el que fem. Sense aquests productes, sense aquesta cultura gastronòmica que té el país, no seríem innovadors, creatius... Contents, agraïts i amb ganes de seguir treballant i explicant al món que aquí tenim coses extraordinàries i un país magnífic."

- "Estant a la primera posició podem fer millor la feina d'ambaixadors. El restaurant no l'ampliarem, no en farem cap altre, seguirem treballant igual... Qui sí que hi guanya amb aquests reconeixements és el país, perquè veu reforçat aquesta llum que es projecta sobre el país, els productes, el turisme, la cultura... Per tant, és important recuperar la primera posició per a la projecció, més del país i de la gastronomia, que del propi restaurant, que ja està col·lapsat. Seguirem gestionant amb dificultats les reserves, com fins ara."

- "Estem destil·lant cuir, llana d'ovella, coses que no es mengen per poder-ne captar l'olor, els olis essencials, i poder-los utilitzar com a complement. Estem captant aromes de coses que estan vinculades a la gastronomia, però les utilitzarem com a elements aromàtics."