RAC1 migdia
Ara, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

"La confiança no es negocia; es té o no es té"

neus-munte

00:00 49:27
00:00 49:27

La consellera de presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, assegura que “la darrera setmana d’agost o la primera de setembre” començaran les reunions sobre la qüestió de confiança, però avisa a la CUP que "la confiança no es negocia; es té o no es té". La també vicepresidenta del Partit Demòcrata Català ha afegit, a més, que no es poden desvincular els pressupostos de la negociació d'aquesta qüestió i els demana que "facilitin l'aprovació dels comptes" per tirar endavant el full de ruta.

Neus Munté, portaveu del Govern i vicepresidenta del Partit Demòcrata Català, també ha dit que:

-"Amb relació al contacte sobre la qüestió de confiança, no s’ha produït, no té data. Es farà la darrera setmana d’agost o la primera de setembre. No només amb la CUP, sinó també amb la resta de les formacions polítiques."

-"En allò que depèn de nosaltres, treballem conjuntament i no ens trobem més bastons a les rodes. Demano a la CUP que faciliti també en l'àmbit de pressupostos allò que no va ser possible fa uns mesos perquè aquest govern pugui tirar endavant el full de ruta."

-"No em sembla admissible que per part de la CUP es vulgui marcar el ritme o condicionar una qüestió de confiança que existeix perquè no hi va haver respecte a uns acords que estaven subscrits i signats."

-[En resposta a Natàlia Sánchez] "M’ha sobtat que una membre del nou secretariat de la CUP parlés per boca d'ERC. Jo no ho faré. No ho vaig entendre. Que cadascú parli pel que li pertoca."

-"Amb la CUP hi ha hagut de més i de menys. Unes relacions que són molt complexes. N’hem anat aprenent tots una mica. Hi ha episodis que no s’han de tornar a repetir. Crec que la CUP també ha extret conclusions de determinats processos i debats que no ens han portat enlloc."

-"En el full de ruta que hi ha sobre la taula el RUI no existeix, no està previst. Però aquest full de ruta és immutable? No pot ser objecte de cap millora sempre que obeeixi el mateix objectiu? I tant, de tot es pot parlar."

-[Sobre la qüestió de confiança] "No som aquí perquè hi hagi dubtes sobre el full de ruta."

-"El contingut de la intervenció del president encara no l’hem socialitzat. El president hi està treballant i crec que és massa aviat per concretar res."

-"Seria bo no haver de negociar fins a l’últim moment i no repetir episodis del passat. En tot cas, l'11 de setembre és allà. Tampoc ens hem d’obsessionar per una data concreta."

-"[Sobre el suport d’altres partits a la qüestió] Per què no? Quan diem de parlar amb tothom és per fer-ne partícips la resta de forces parlamentàries. Sabem que n’hi ha algunes que són a anys llum dels plantejaments d’aquest govern. La nostra voluntat i obligació és parlar amb tothom i, per tant, no es pot descartar mai."

-"Pel que fa als pressupostos, ja s'hi està treballant i de ben segur que s'accelerarà en els propers mesos. I hi haurà un lideratge clar del vicepresident per poder assolir un acord."

-"No m’ho diuen, que hagi de fer de frontissa entre Puigdemont i Mas. No hi ha frontissa. Són dues persones ben diferents amb estils diferents, però no vol dir que hagi de fer mitjancera. No ho he fet mai ni crec que faci falta."

-[Sobre la proposta d’Albert Rivera] "Ha fet un plantejament d’unes condicions de nyigui-nyogui, que desapareixeran com un glaçó enmig d’un desert. Aquí hi ha el senyor Rivera i si no ens agraden els seus plantejaments, en té uns altres."

-[Sobre les estàtues franquistes al Born] "No ho entenc perquè no és una qüestió que hagi anat acompanyada de cap debat previ. No estic d’acord que en un espai com el Born, que té una importància i un record emblemàtic per moltes qüestions, es pugui plantejar l’aparició d’aquestes imatges."