Via lliure
Ara, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó
En Directe
I després, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea

La CUP veu Romeva de president

botran-romeva

00:00 07:28
00:00 07:28

Mentre el diputat de la CUP Albert Botran insisteix a proposar el cap de llista de Junts pel Sí de president de la Generalitat, Raül Romeva reconeix que "en aquests moments, no puc respondre si Artur Mas serà el president de la Generalitat". Botran encara afegeix que veu "poc probable" que hi hagi nou executiu divendres.

Albert Botran també ha dit que:

- "Romeva no té un lligam amb els governs anteriors. No té aquest lligam amb les polítiques d'austeritat, que creiem que han restat suports al procés independentista. És una persona nova que no està lligada a un partit que, malgrat que el seu president està net, està corcat per la corrupció."

- "Si Junts pel Sí diu que no, haurem d'asseure'ns a parlar i buscar un acord. A tots ens interessa que hi hagi un Govern que tiri endavant aquest procés."

- "Junts pel Sí sap la nostra proposta. L'hi hem fet saber."

- "Els hi hem fet saber que aquest és un nom amb què el procés hi sortia a guanyar."

- "Que la gent no es posi nerviosa."

- "Les converses van bé i la demostració és la declaració d'ahir al matí."

- "Volem un Govern aviat, però això passa perquè per part de Junts pel Sí hi hagi algun moviment que, de moment, no hi ha hagut."

- "Veig poc probable que hi hagi Govern divendres."

Raül Romeva també ha dit que:

- "Ells [la CUP] ja saben que nosaltres tenim un candidat, que és Artur Mas. Però com deia l'Albert estem negociant. El que és important és arribar a un acord."

- "Nosaltres prioritzem l'acord. Tenim una responsabilitat col·lectiva molt gran i aquest acord prioritza l'efectivitat que aquest procés marxi. Aquí no sobra ningú i hem de trobar la manera que ens permeti a tots avançar en aquesta direcció des de la diversitat de posicionaments que hi ha."

- "Estem negociant. Estem estudiant fórmules. Estem treballant per trobar un acord, que ara és el més important."

- [Creus que Mas serà el president?] "Ara no t'ho puc respondre."