El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

El govern desvincula l'INCASÒL de la presumpta trama de corrupció

Error 500

Error 500

El conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, assegura del que hi ha a la interlocutòria de Garzón sobre "Emili Mas [gerent de l'INCASÒL], no hi ha cap mena de dubte".

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, també ha dit que:

  • "Si és presumpta trama de corrupció en alguns ajuntaments catalans, val la pena aïllar el fenomen i deixar clar que, de 947 municipis, si n'hi hagués algun implicat en una trama de corrupció, [...] serien l'excepció que confirma la regla."
  • "No estem jutjant el procés urbanístic, sinó les transaccions o els beneficis implícits que algú en pugui haver deduït, directament o indirecta, d'aquestes operacions. Els tràmits administratius han complert tots els requisits en l'àmbit que jo conec."
  • "Probablement hi ha trames darrere les requalificacions de les quals algú se n'aprofita."
  • "Interpreto que les requalificacions, tal com estan plantejades, no són objecte de cap il·legalitat. El que hi ha  és, probablement, trames al darrere que comporten un aprofitament il·lícit d'uns determinats recursos."
  • "Crec que no [hi ha més casos de presumpta corrupció urbanística]. Però no es pot dir res fins que conclogui tota la investigació."
  • "Conec tots els processos urbanístics que hi ha a Catalunya. Sempre he dit que és un territori molt net de corrupció urbanística. Si alguna cosa irregular s'ha produït, no és en l'àmbit de tramitació urbanística dels terrenys, sinó en altres àmbits que no conec."
  • "M'ha sorprès molt tot. [...] Pel que fa a l'Institut Català del Sòl, [...] hem detectat que no hi ha cap fons de cohesió europeu vinculat a les actuacions que l'INCASÒL fa a Santa Coloma."
  • "Dels termes d'aquest esment que es fa del senyor Emili Mas [gerent de l'INCASÒL] en la interlocutòria del jutge Garzón, no hi ha cap mena de dubte."
Error 500

Error 500