Via lliure
Ara, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó
En Directe
I després, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea

L'alcalde de Niça lamenta que l'estat francès no l'hagi escoltat més quan demanava més efectius

philippe-pradal

00:00 07:21
00:00 07:21

Philippe Pradal espera que la manca d'efectius policials "no sigui la causa principal dels atemptats d'ahir" i assegura estar "en estat de xoc perquè el 14 de juliol té un valor simbòlic increïble". L'alcalde de Niça admet que "ara mateix, és una ciutat traumatitzada" i reconeix que "hi ha bastantes persones en estat crític" i que té por "que el nombre de morts pugui augmentar".

Philippe Pradal, alcalde de Niça, també ha dit que:

- "Fa molts anys que havíem constatat que no teníem mitjans suficients, i no només des de l'estat policial. Havíem avisat el govern francès. Esperem que no sigui la causa principal dels atemptats d'ahir. Però sí que tenim la sensació de no haver estat prou escoltats pel govern central."

- "Ara mateix, és una ciutat traumatitzada. Hem viscut moments de pena, de dol. El que cal fer des de l'autoritat pública és estar al costat dels qui pateixen i han tingut una pena tan gran."

- "Estic en estat de xoc. És terrible. El 14 de juliol té un valor simbòlic increïble. Van atacar contra els valors de la república: la igualtat, la fraternitat i la llibertat. I va passar en un lloc simbòlic per tot el món: el passeig dels Anglesos. Ens han atacat triplement. Tot és emblemàtic i encara ens xoca més."

- "Estem en estat d'emergència. I en un estat d'emergència, tot és possible. Els serveis d'informació no ens havien dit res d'especial fins ahir al vespre."

- "Són 84 les víctimes. Hi ha bastantes persones en estat crític tinc por que el nombre de morts pugui augmentar."