El món a RAC1
Ara, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Ferrusola es vantava d'actuar com a animadora dels negocis dels fills"

ramon-pedros

00:00 10:16
00:00 10:16

Ramon Pedrós, excap de Premsa de Jordi Pujol, insisteix que la família de l'expresident "tenia les portes obertes de la Generalitat" i que Marta Ferrusola actuava com a "animadora" dels negocis dels fills. Ara bé, reconeix que no té "proves judicials" per denunciar-ho. Pedrós també respon directament a la dona de l'expresident: “De cap manera els vull mal”.

Ramon Pedrós, excap de Premsa de Jordi Pujol, també ha dit que:

- "De cap manera els vull mal [als Pujol]. És normal que en una estratègia de defensa diguin això. Humanament ho puc entendre perfectament."

- "Tot el que vaig dir en la meva compareixença parlamentària, que lògicament no va ser a petició pròpia, està dit en els meus llibres sobre Jordi Pujol, publicats fa deu anys."

- "O menteixo o traeixo la confiança. Veig certa contradicció en les dues frases [de Jordi Pujol Ferrusola]. Jo vaig ser contractat com a periodista a la Generalitat i no se'ns va obligar a renunciar a la meva naturalesa de periodista. I el compromís de lleialtat dels periodistes és amb els fets, la veritat. La veritat és que hi ha un president de la Generalitat imputat; la seva dona imputada, i sis fills imputats."

- "Tothom que va tractar Ferrusola i va conèixer la situació, sap que la Marta Ferrusola se'n vantava d'actuar com a animadora, impulsora, de les activitats empresarials dels seus fills."

- "Marta Ferrusola no tenia cap necessitat d'agafar el telèfon per trucar a algun conseller, que no sé si ho va fer, perquè tenia el seu marit al despatx de Presidència, un cosí-germà del seu marit com a secretari general de Presidència, el seu fill a Presidència... Era un sistema que emparava aquesta possibilitat que s'obrissin portes."

- "Una comissió parlamentària no és un judici. Era la descripció d'un estil, d'uns determinats comportaments, però no d'aportar proves judicials. Si les hagués tingut, les hauria portat a altres instàncies."

- "No ho sé [si algun dels fills va fer negocis gràcies a les gestions de Pujol o de Ferrusola]."

- "Les portes dels departaments de la Generalitat les tenien perfectament obertes."

- "Em diuen que menteixo per tres coses. D'entrada, pel viatge del fill a Portugal, però després ell reconeix que hi era. Neguen que el Triadú se n'anés per aquesta tibantor que podien provocar aquestes situacions. Ell ha confirmat que alguna cosa hi tenia a veure en la seva decisió. I també neguen que la Carme Alcoriza, la cap de gabinet, em fes aquest comentari d'incomoditat en el sentit que si hi havia alguna cosa que podia erosionar la tasca política de Pujol estaria relacionada per algun escàndol per l'actuació dels fills. No sé per què surt a negar-ho, ell no ho va sentir."