El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Meritxell Borràs avança que han enviat una carta al ministre Margallo i a Correus perquè facilitin el vot exterior

borras-meritxell

00:00 34:58
00:00 34:58

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, creu que el govern espanyol embolica la troca quan parla de reformar la Constitució. Borràs defensa els anuncis per informar de les eleccions del 27-S.

VOT EXTERIOR

- “La sensació és que en moltes ocasions no és que la gent no hi té interès, sinó que han estat múltiples els impediments”.

- Com que en l’àmbit exterior la Generalitat no té competències, Borràs ha explicat que han actuat “informant des del minut zero” i amb cartes a Correus i al ministre José Manuel García-Margallo.

- “A Correus reclamant que s’actuï amb perfecció i que no arribi res tard, i al ministre Margallo reclamant que les coses a les ambaixades i consolats siguin implacables i es faciliti tot perquè la gent pugui votar.

REFORMA CONSITUCIÓ

- “No sé si aquestes manifestacions són un element de distracció o simplement una proposta que arriba tard segur”.

- “Potser respon més a marejar la perdiu que no a tenir la voluntat ferma de fer una altra cosa. Quan hi ha hagut demanda per part dels partits polítics, del president o de la ciutadania la resposta ha estat no a parlar-ne”.

27-S

- Davant la similitud de l’anunci del 27-S i el 9-N, diu: “és un anunci informatiu, la música coincideix, però qui vulgui buscar tres peus al gat que ho faci”. “Les traves del govern espanyol les hem vist contínuament i no seria cap novetat”.

- “De cara a aquestes eleccions serem, com estem sent, molt escrupolosos amb la legalitat, i no hem d’entrar en el càlcul que el govern espanyol pugui fer segons quines maniobres”.

- “Seria sorprenent que la Junta Electoral posés traves perquè hi ha hagi la manifestació de l’Onze de Setembre”.

- “El que és trampós és no deixar votar en un referèndum i després establir unilateralment les condicions de joc”.

- “Després del 27-S haurem d’establir el marc legal que ens ha de permetre avançar, si obtenim la majoria parlamentària, per tirar endavant el procés”. “Trencament cap perquè establirem legalitat catalana”.