RAC1 migdia
Ara, de 14 a 14:30 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora
En Directe
I després, de 14:30 a 15 h
RAC1ncentrat podcasts
amb Noemí Polls

Més empreses americanes a Catalunya

marcos-mandojana

00:00 45:27
00:00 45:27

El cònsol dels Estats Units destaca que noves empreses americanes es continuen interessant per invertir a Catalunya. Marcos Mandojana xifra en 700 les empreses americanes que hi ha ara mateix a Catalunya, que considera que “ho està fent molt bé”. També explica que els informes que elabora sobre el procés català els envia “directament” a Washington.

Marcos Mandojana, cònsol general dels Estats Units a Barcelona, també ha dit que:

- "[El procés català] és una matèria interna d'Espanya. Ens interessa el que passi. N'informem Washington però no ens posem a favor ni d'uns ni d'altres."

- "Tenim contacte diari amb l'ambaixador, a Madrid. Però els nostres informes van directes a Washington i altres parts. És per això que tenim els consolats."

- "Vaig conèixer el president de la Generalitat quan era alcalde de Girona. Ara, demanarem una reunió amb ell i el seu nou equip."

- "La reunió amb Carme Forcadell va ser cordial i molt simpàtica. Vam parlar sobre les prioritats del Parlament. Va destacar la transparència, cosa que ens sembla molt bé."

- "Aquí tenim més de 700 empreses americanes i en continuen entrant i tenim notícies de noves inversions, com Amazon. Cada any vénen més americans. Per mi Catalunya ho està fent molt bé. Ens agrada molt l'emprenedoria. Hi ha bona integració a Catalunya i estan oberts a la inversió estrangera."

- "Ara, el Barça està obrint a Nova York la seva primera oficina als Estats Units."

- "És possible que a Barcelona o a qualsevol altra gran ciutat d'Europa o dels Estats Units passi alguna cosa similar al que va passar a París. Per això sempre estem en alerta màxima."

- "Espanya, després de l'11-M, ha augmentat molt la seva capacitat en aquest tema i és un aliat important. Ho fa molt bé. Tenim una comunicació fluida."