No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

"Pablo Iglesias no decidirà qui és el president de la Generalitat Valenciana"

ximo-puig

00:00 18:34
00:00 18:34

El líder del Partit Socialista del País Valencià ha deixat clar que "descarta totalment" que Alberto Fabra torni a ser president i, en canvi, no descarta pactar amb Ciutadans. En aquest sentit, ha advertit que Pablo Iglesias "no decidirà qui és el president de la Generalitat Valenciana". Ximo Puig considera "absolutament necessària" la reobertura de Canal 9 com una "ràdio i televisió pública sostenible i radicalment oposada a la del passat".

Ximo Puig, líder del Partit Socialista del País Valencià, també ha dit que:

- “Estic molt content. El que volíem és que hi hagués canvi perquè hi ha una situació molt greu."

- “La de la Generalitat valenciana és una situació d'emergència social, política, econòmica. És molt pitjor que la de la Generalitat de Catalunya."

- "El canvi era absolutament higiènic, necessari, fonamental. I ha passat. Ara el que hem de fer és entendre’ns per tal de resituar aquest país."

- Sobre si els socialistes valencians tenen més llibertat de moviments respecte del PSOE que Podem València respecte de Podem Espanya: “per descomptat, no li càpiga el menor dubte. Crec que hi ha un cert retrocés en l’esquerra [...] si és que Podem és d’esquerra...”

- Sobre el possible suport de Pablo Iglesias a Mònica Oltra: "no decidirà el senyor Pablo Iglesias qui és el president de la Generalitat Valenciana."

- Sobre la possibilitat de pactar amb Ciutadans: “Hi ha coses de Ciutadans amb les quals podem estar d’acord: la qüestió de regeneració democràtica... No es tracta de fer fora ningú que pugui dir alguna cosa.”

- Encara sobre Ciutadans: “Jo no estic per satanitzar ningú. Jo no sé què diu Ciutadans en moltes coses però tot en el que estiguem d’acord, hem de parlar-ne.”

- Sobre si el sorprèn la reacció de Pablo Iglesias: “Juga a una pràctica que és la seva. Són un partit amb un horitzó, Espanya. La resta són fites per arribar a la gran conquesta.”

- Sobre les desavinences entre PSPV-Compromís i Podem: "Descarto totalment [que Alberto Fabra pugui tornar a ser president de la Generalitat valenciana]."

- “Hem de canviar la nostra relació amb Espanya. Ara, almenys, hi haurà una oportunitat de plantejar quina és la nostra posició. Hem de resituar el país a l’Estat espanyol.”

- Sobre si reobrirà Canal 9 si és president: "Sí. És absolutament necessària una ràdio i televisió pública valenciana."

- "[La nova Canal 9] ha de ser una ràdio-televisió sostenible i clarament, absolutament, radicalment i diametralment oposada a la que va ser en el passat."

- Sobre si TV3 es podrà veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya: "Per descomptat, esclar que sí.”

- “Aquesta etapa ha de servir per recuperar, normalitzar, ampliar i sumar les relacions amb Catalunya."