RAC1 migdia
Ara, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Pastor està "sorpresa" per les crítiques a la votació de la Mesa del Congrés

ana-pastor

00:00 12:13
00:00 12:13

Foto: La Vanguardia

Ana Pastor està “sorpresa davant d'alguns que es dediquen a criticar” com va anar la votació de la Mesa del Congrés, amb el presumpte pacte entre CDC i el PP per facilitar-los una vicepresidència. La presidenta del Congrés no es mulla i diu que “la Mesa valorarà les propostes i prendrà decisions” per determinar si Convergència té o no grup propi al Congrés.

Ana Pastor, presidenta del Congrés, també ha dit que:

- "Estic molt agraïda al meu partit, a C's i a aquells que es van abstenir. Em quedo sorpresa davant d'alguns que es dediquen a criticar."

- "La gent n'està fins al capdamunt. Tots tenim una responsabilitat. Hem de tenir-ho tot a punt perquè [la legislatura] comenci a funcionar com més aviat millor."

- "Sí, va ser el president Rajoy qui va parlar amb mi per proposar-m'ho. Ell m'ho va demanar i jo vaig acceptar-ho molt honrada i agraïda. És una responsabilitat molt important. És on hi ha la sobirania de tots els ciutadans. És un honor per a qualsevol espanyol."

- "Sempre he tingut una relació molt fluida, magnífica, institucional amb persones de tots els àmbits de la vida catalana."

- "He tingut missatges amb ell [Santi Vila]. Som molt bons amics. M'alegro de les coses que li van bé a la vida i ell s'alegra de les coses que em van bé a mi."

- "Els apropaments són bons amb totes les formacions polítiques. Cal parlar i entendre's amb tots els partits. És positiu. La mostra és el suport que vam aconseguir en la votació de la Mesa del Congrés."

- "La Mesa valorarà les propostes i prendrà decisions [sobre si CDC tindrà grup propi o no]."

- "No he intervingut en el diàleg entre grups polítics [per pactar els vots en l'elecció de la Mesa del Congrés]."

- "El ministre Catalá és qui portarà en funcions la cartera d'Infraestructures."