Tu diràs
Ara, de 22 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Ramon Pedrós: "Em costava mirar cap a un altre cantó"

ramon-pedros

00:00 10:51
00:00 10:51

Foto: ACN

L'excap de premsa de Jordi Pujol, Ramon Pedrós, admet que li costava “mirar cap a un altre cantó”. Reconeix que alguns consellers de l’època havien advertit l'expresident de “l’extralimitació” d’alguns fills i critica la “poca habilitat” dels seus caps a l’hora de justificar la presència de fills de Pujol en viatges oficials.

Ramon Pedrós, excap de premsa de Jordi Pujol, també ha dit que:

- "Vaig ser cap de premsa de Pujol de l'any 88 al 98."

- "Després, l'he entrevistat algun cop a Tarragona i Lleida com a periodista. Però no hi he mantingut una relació gaire cordial. El va afectar força la publicació dels meus dos llibres sobre Jordi Pujol."

- "Normalment, [els fills] no formaven part del seguici oficial [en viatges]. Però tot allò era motiu de polèmica a l'època."

- "No era estètic."

- "A més, hi havia poca habilitat per part dels meus caps en el Govern a l'hora d'afrontar la notícia que suposava la presència d'algun fill entre la comitiva. Alguns ho negaven. D'altres ho justificaven. Hi havia un seguit de contradiccions que dramatitzaven més aquella presència."

- "Ell s'ho prenia d'una manera molt familiar. En el cas més emblemàtic, dels viatges a Davos, Marta Ferrusola aprofitava per esquiar. És el que se'ns deia i el que podíem veure. En altres casos, en una escala a Venècia camí d'Israel, es va aprofitar per algun tipus de passejada familiar. Per tant, se li donava importància des del punt de vista de l'estètica política i, sobretot, per les grans contradiccions amb què es volia justificar. Es podia haver fer tot d'una manera més natural."

- "A mi em costava mirar cap a un altre cantó."

- "Alguns [membres del Govern] li havien indicat que potser sí que hi podia haver alguna extralimitació en l'actuació d'algun dels fills."

- "Era un comentari que corria per Presidència. En aquell moment, hi havia Xavier Trias o Quim Triadú."

- "Ell sempre justificava això amb el sentit que tenia mala consciència per haver-se dedicat poc als fills. Li sabia greu posar límits, d'acotar, l'actuació dels seus fills quan li demanaven algun tipus de favor."