Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Pedrós: "Si hagués vist alguna irregularitat, l'hauria denunciat"

ramon-pedros

00:00 27:15
00:00 27:15

Foto: ACN

L’excap de Premsa de Pujol garanteix que no va veure “cap irregularitat” durant els deu anys que va estar al càrrec i garanteix que “si l’hagués vist, l’hauria denunciat”. Ramon Pedrós assegura, però, que hi havia “tensió” al si de l’executiu per l’actitud dels fills, “sobretot entre Marta Ferrusola i la cap de gabinet del president”. També apunta que Joaquim Triadú va sortir del Govern perquè “no es trobava còmode amb la situació”.

Ramon Pedrós, excap de Premsa de Jordi Pujol, també ha dit que:

- "A mi [Marta Ferrusola] em va demanar un favor. El dia que una revista de Madrid va publicar un reportatge sobre les activitats empresarials dels fills, em va demanar que fes una nota negant-ho. M'hi ofereixo, li dic que ens podem reunir, per veure què s'ha de negar. I em diu que s'ha de negar tot. No m'hi vaig veure en cor. La setmana següent, a la mateixa revista, vaig veure una carta de Presidència negant-ho tot, signada per la secretaria general de president, que era el seu cosí Joaquim Pujol."

- "El que tenia jo eren indicis. S'alimentava una certa incomoditat. Aquests temes creaven alguna tensió, sobretot entre Marta Ferrusola i la cap de gabinet del president Pujol. Era bastant de domini públic dins la gent que coneixia l'àmbit de Presidència."

- "Jo no vaig veure cap irregularitat. Si l'hagués vist segurament l'hagués denunciat."

- "Hi va haver polèmiques que van sortir als diaris de l'època."

- "Jo no vaig ser testimoni de cap advertiment, però sí que vaig ser coneixedor d'aquesta inquietud i que algun d'ells [com Xavier Trias o Joaquim Triadú] ho havia fet arribar al president. En el cas de Triadú, la molèstia era més que perceptible. Era una persona d'una alta exigència ètica, que va rebutjar ser conseller d'Ensenyament per no entrar amb incompatibilitat amb l'activitat de la seva família."

- "Pujol em va explicar que volia nomenar Triadú com a secretari general de Comunicació, perquè volia que fos a la taula on es discutís la seva successió. L'ascendeix a secretari general de Comunicació, després a conseller de la Presidència, fins que se'n va. No es trobava còmode amb la situació. No sé si va ser causa directa del malestar."

- "Bàsicament, [Marta Ferrusola jugava] el paper de mare interessada que els seus fills tinguessin un desenvolupament, un èxit professional. Però va haver-hi expressions polèmiques. Quan es molestava per alguna pressió mediàtica defensava el dret que tenien els seus fills a guanyar-se la vida i a ser compensats per la devolució, l'entrega, que el pare i la mare havien fet per a Catalunya."

- "Quan anàvem a Davos, ella ens acompanyava. Nosaltres estàvem tancats tot el dia a les sessions del congrés, i ella tenia la seva agenda particular, i anava a esquiar o de compres, amb un escorta sempre."

- "Ha estat un cop dur per als que crèiem en ell i per als seus electors."

- "He demanat un exercici crític als mitjans de comunicació. Han estat còmplices d'aquesta situació."