El Barça juga a RAC1
Ara, de 20 a 0 h
El Barça juga a RAC1
Barça - PSG
En Directe
I després, de 0 a 1:35 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Pere Macias: "Espero que la crisi a CiU sigui reconduïble"

pere-macias

00:00 11:05
00:00 11:05

Foto: ACN

Pere Macias parla obertament de “crisi” a CiU, després de la polèmica votació al Congrés pel pacte antigihadista, però espera, això sí, que sigui “reconduïble”. Admet que eren conscients que trencarien la disciplina de vot, però troba que era una “autèntica barbaritat” donar-hi suport. El portaveu adjunt al Congrés respon també a Josep Antoni Duran i Lleida que “ningú mou la cadira a ningú” i descarta el trencament: “És bo que mantenim aquesta federació”.

Pere Macias, portaveu adjunt de CiU al Congrés, també ha dit que:

- "Ve d'un malentès en el si de la comissió executiva general de la federació. Duran explica aquest pacte, s'hi manifesta molt críticament. I diu que com a tramitació de llei no ens hi podem oposar. Pel que vam entendre, la gent de Convergència ens fem un imaginar d'abstenció."

- "Jo era a Colòmbia."

- "Els meus companys de grup em diuen que en cap cas podem votar que sí, perquè és un aval a una autèntica barbaritat. Com que ho vam considerar molt gros, ja sabem que trencar la disciplina no és una cosa positiva, però pitjor és això."

- "Els companys que estaven allà parlen amb Unió."

- "Jo em vaig comunicar tota l'estona amb els meus companys."

- "Vaig parlar amb en Sánchez Llibre, però la decisió final l'hi van comunicar ells."

- "Això va ser tot amb una gran immediatesa."

- "És obvi que la decisió no va agradar al nostre portaveu i president de grup. Nosaltres hi comptàvem i per això vam treballar per intentar que no hi hagués aquest trencament."

- "No m'agrada gens trencar la unitat de grup."

- "És un malentès d'origen. Ara és una situació que hem de mirar de reconduir. Evidentment és una crisi. No li negaré pas. Que per primer cop s'hagi trencat la unitat de grup per primer cop és una crisi."

- "Espero que la crisi sigui reconduïble."

- "En les declaracions d'ahir dels membres d'Unió vaig veure una voluntat de reconduir això, voluntat de resoldre aquesta situació."

- "Ningú mou la cadira a ningú. Els diputats de Convergència treballem molt per al grup, com també fan els d'Unió."

- "Crec que no hi ha cap voluntat de moure cap cadira, al contrari."

- "Entenc que li causi un dolor fort [a Duran]. A mi també me'l causa. A CiU, tenim un objectiu molt clar en aquests moments i estem fent grans esforços perquè sigui possible: aplegar el màxim de voluntats. Si una cosa que ha estat un aplec de voluntats durant molts anys i ha tingut episodis complicats, com tot projecte col•lectiu, no són moments de trencaments i alguns estem convençuts que amb les complexitats, les dificultats, sabent tot aquest marc, és bo que mantenim aquesta federació perquè és una eina importantíssima per fer possible la culminació d'aquest procés."

- "Duran i jo vam quedar que la setmana que ve en parlaríem a fons."