Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

"Probablement, el Barça-Roma també es declari d'alt risc"

oscar-graefenhain

00:00 06:37
00:00 06:37

Foto: La Vanguardia

El Consell Superior d'Esports diu que és “probable” que es declari d’alt risc el partit de Champions Barça-Roma que es jugarà al Camp Nou dimarts que ve. El director general d’Esports, Óscar Graefenhain, també calma els ànims de cara al clàssic i deixa clar que “en cap moment” no hi ha hagut res sospitós per suspendre el partit. D'altra banda, al·lega la normativa per justificar la retirada d’estelades en el Reial Madrid-Barça.

El director general d’Esports del Consell Superior d'Esports, Óscar Graefenhain, també ha dit que:

- "En cap moment, no hi ha hagut cap dada que ens faci pensar en la suspensió del clàssic de dissabte. S'han extremat, com és lògic, les mesures de seguretat pel nivell d'alerta 4."

- "És absolutament normal [que es declari d'alt risc]. El clàssic és d'alt risc, com sempre. Sí que s'han reforçat les mesures de seguretat com a conseqüència d'aquesta situació."

- "Es demana a la gent que vagi al camp amb absoluta normalitat."

- "Probablement, el partit de Champions de dimarts [Barça-Roma] també es declari d'alt risc."

- "Probablement es reforçarà la seguretat. És convenient que hi vagin amb més antelació per evitar qualsevol problema que pugui sortir. Els controls serà més profunds i detallats."

- "Sí, [a tots els camps de Primera Divisió es reforçarà la seguretat]. Però això passarà als camps de futbol, als concerts... on hi hagi esdeveniments que reuneixin un nombre important de persones pel nivell 4 d'alerta. Però amb total normalitat."

- [Sobre estelades al Bernabéu] "Tal com està la situació actual, qualsevol símbol en un camp de futbol que pot incitar a incidents violents, considerem que és preferible evitar-ho. En el cas de les estelades, la normativa és clara. No farem més que complir la legislació."

- "És probable que es puguin retirar per por que puguin produir incidents violents o reaccions que posin en perill la seguretat."

- "La normativa en matèria d'utilització de símbols polítics als esdeveniments esportius és molt clara. També ho diu la normativa internacional, la UEFA i el COI."