Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Que em surtin nòvies com Reagrupament i SI ja em sembla bé"

alfred-bosch

00:00 24:03
00:00 24:03

El precandidat d'ERC a les eleccions generals, Alfred Bosch, ha dit en una entrevista a El Món a RAC1 que l'exconseller Tresserras va ser massa "taxatiu" a l'hora d'utilitzar el terme "sota el mateix paraigua". D'altra banda, Bosch ha anunciat que ERC no votarà els pressupostos espanyols.

Bosch també ha dit que:

- "No sé si hi haurà primàries. De moment hi ha dos precandidats. [...] A mi no em semblaria especialment malament [que hi hagués primàries]."

- "Dins del partit hi ha un cert trauma per tot el que ha passat els últims anys. Unes primàries no és res estrambòtic ni res dolorós."

- "Per part meva [les primàries] són un duel amistós."

- "No he parlat amb Ridao durant tota la polèmica per les primàries."

- "No sé si jo hi pinto gaire a l'hora de decidir qui serà el número 2. [...] El partit hi haurà d'intervenir i també dependrà de si hi ha converses amb altres partits."

- "[De l'oferta de coalició de Reagrupament i Solidaritat] A mi que em surtin nòvies de sota les pedres ja em sembla bé, però després s'ha de veure si realment és possible l'encaix tan complicat."

- "Els rivals de debò són fora del partit i fora de l'univers independentista."

- "Tresserras va ser massa taxatiu a l'hora d'utilitzar el terme 'sota el mateix paraigua'."

- "S'ha d'anar molt alerta perquè hi ha algunes nafres que encara són vives. Hem d'anar amb molta cautela tenint clar quins són els horitzons. [...] Però tot és resoluble."

- "El que crec que s'està intentant rellançar a Madrid és un perfil diferent."

- "Proposar una figura més externa d'ERC [per cap de llista a Madrid] que està relacionada amb la societat civil, respon a un procés d'obertura i connexió amb la societat."

- "L'era de les transaccions, del peix al cove i dels negocis, com deia Jordi Pujol, s'ha acabat."

- "Es busca un perfil que no sigui el del parlamentari hàbil, i Ridao és molt més hàbil que jo."

- "Anar a Madrid a plantar-nos vol dir que no té sentit anar-hi a negociar. [...] A l'hora de parlar i de negociar s'hauran de tenir molt més en compte els aspectes fonamentals de país."

- "No té sentit negociar un nou pacte fiscal."

- "No votarem els pressupostos espanyols. S'ha acabat."

- "Un resultat acceptable per ERC és poder tenir veu al Congrés dels Diputats."

- "Esquerra ha pagat un peatge històric. El primer tripartit s'havia de fer, i el segon segurament també. [...] ERC a cada bugada ha anat perdent un llençol."

- "No veig la disjuntiva entre el catalanisme i el caire social."

- "La ciutadania no vol que entrem en una situació de convulsió social. La gent vol llibertat nacional, justícia social i prosperitat econòmica."