Vostè primer
Ara, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Reagrupament: "L'Estat escenifica una reacció sobreteatralitzada"

ignasi-planas

00:00 04:36
00:00 04:36

Foto: La Vanguardia

Reagrupament troba “sobreteatralitzada” la reacció de l’Estat a la xiulada de dissabte en la final de la Copa del Rei. El seu president, Ignasi Planas, ho interpreta com una maniobra per silenciar la indignació dels catalans. També assegura que “encara” no ha rebut cap notificació de la Comissió Antiviolència per haver repartit xiulets i creu que els clubs “haurien de rebre la felicitació per haver aconseguit que no hi hagués ni un sol incident”.

Ignasi Planas, president de Reagrupament i de la Federació Catalana de Rugbi, també ha dit que:

- "No hem rebut cap notificació encara. Tot el que sabem és per la premsa."

- "Si la rebem, l'estudiarem adequadament i, si cal, contestar-la."

- "És evident que estem parlant de política i no de justícia en aquest cas. Estem davant d'una escenificació del que vol ser un atac contra una manifestació de la gent."

- "Quan participem en el repartiment de xiulets posem de manifest que el poble de Catalunya té la voluntat de fer-se sentir i això és el que va passar en aquest inici del partit."

- "Evidentment, no hi ha cap delicte penal."

- "En aquest Estat espanyol, si una llei no acaba de dir el que interessa al Govern, són capaços d'inventar-s'ho."

- "La majoria de persones van acceptar el xiulet amb molt bon humor. D'altres, directament no. Però l'ambient de tot el partit va ser festiu i de bona entesa, fins i tot, entre les aficions rivals."

- "Considero que no hi va haver cap incident destacable. Cap ni un."

- "Els clubs participants haurien de rebre la felicitació per haver aconseguit que no hi hagués ni un sol incident."

- "L'Estat està escenificant una reacció sobreteatralitzada. La reacció de l'Estat no importa. El que importa és que la gent no es deixi dominar per aquesta voluntat que restem obedients a tot allò que ens ves de l'Estat. Ells que bordin, que bramin, nosaltres seguirem caminant endavant cap a la recuperació de la dignitat del nostre país."