Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Rivera: "Res és impossible"

albert-rivera

00:00 30:49
00:00 30:49

Albert Rivera no veu “impossible” que Ciutadans pugui governar a l’Estat espanyol, després del bon resultat que li donen les enquestes.  El partit, però, encara no té candidat. El president de la formació diu que decidirà al mes de juny si ell es presenta com a cap de llista a les generals.  Rivera també troba que Jorge Fernández Díaz “s’equivoca”, però igualment critica “el bonisme d’una part de la gent amb el gihadisme”.

Albert Rivera, president de Ciutadans, també ha dit que:

- "No, no em veig president d'Espanya. Costa molt pensar en president de la Generalitat o d'Espanya una persona de 35 anys amb un projecte que fa 8 anys que no existia. Una cosa és que costi d'entendre i d'acceptar. Una altra cosa és que no accepti el repte."

- "Quan un fa política, tothom s'imagina arribar al més lluny possible. Presidir qualsevol institució és un repte, però no em treu la son."

- “Ciutadans està a menys de tres punts, segons algunes enquestes, de guanyar les eleccions generals, i això si m’ho diuen fa un any dic que és impossible. Res és impossible en aquest moment. Tampoc serà impossible plantejar-se que nosaltres governem.”

- "Tinc feina fora de la política. La política no m'obessiona i potser el fet que no m'ho obsessioni fa que siguem una opció."

- "Al juny decidirem el candidat a les eleccions generals. Convocarem eleccions primàries tant a Catalunya com al conjunt d'Espanya."

- "Jo ja estic en l’alineació de les generals. Sóc el president de Ciutadans a tot Espanya. Però també hi ha unes eleccions catalanes pel camí, al maig hi ha 800 candidatures per tot Espanya. El que no faré és anticipar-me."

- [Té la decisió presa?] "No, no la tinc presa."

- "No ens plantegem a priori abans de votar quines condicions posarem o ens posaran [per un possible pacte post electoral]."

- "PP i PSOE han d'entendre que aquest país canviarà. S'ha acabat el bipartidisme. S'ha acabat pactar prometent cadires."

- "No hem vingut a buscar cadires ni ministeris ni conselleries, sinó a fer una reforma profunda d'Espanya que té molt poc a veure amb maquillatge de cadires."

- "Al maig aquesta lògica canviarà."

- "Amb nosaltres, no sé amb Podem, no funcionarà això de prometre conselleries, direccions generals o càrrecs de confiança. D'aquesta lògica és de la que està fugint molta gent. Serem responsables dels vots."

- "Si és el partit de l'Íbex-35 estan molt amagats."

- "No som el partit de ningú, ni un partit de classe. Som un partit del segle XXI, que vol una classe mitjana i treballadora forta. Els accionistes d'Espanya són els espanyols."

- "Ciutadans ha fet campanya a Andalusia amb 200.000 euros. Això és el que costa un acte del PP o del PSOE."

- "En el segle XXI no cal gastar els diners de la mateixa manera. A Ciutadans tenim 20.000 afiliats que paguen 10 euros al mes. Abans, en teníem 2.000. Ara tenim 20 vegades més afiliats que fa un any."

- "Més de 2.000.000 a l'any sense dependre de ningú."

- "Partits que neixen de la societat civil, o d'internet, tenen més força electorals que partits que tenen dinosaures i elefants amb grans estructures econòmiques."

- "A Europa ja ens hem ubicat. Estem en el grup demòcrata-liberal."

- "És veritat que em vaig fer simpatitzant [a Nuevas Generaciones]."

- "Sí, [pago afiliació a la UGT], perquè sóc treballador d'una entitat financera. Estic en excedència, però suposo que tinc els mateixos drets que qualsevol treballador."

- "El nostre web està en tots els idiomes oficials de la Constitució Espanyola i dels estatuts d'autonomia."

- "El primer punt del nostre programa ha de ser el primer problema dels catalans, que és l'atur. El primer punt serà reactivar l'economia catalana, reformar el SOC i ajudar a contractar gent. I el segon punt ha de ser la lluita contra la corrupció, que és la segona preocupació dels espanyols i, en particular, dels catalans."

- "No trobarem normal que per presidir la Generalitat s'obviïn els problemes dels catalans."

- "La Constitució, és clar, que es pot reformar, però per majories, no de minories contra majories. Seran reformes per millorar la vida dels catalans i espanyols, no per trencar Espanya."

- "Federalisme és el tancament definitiu de l'estat autonòmic, amb un model federal simètric, on tinguem autonomia per un costat i pertanyem a un país que és Espanya i a la Unió Europea. Espanya ja és un país de tall federal. L'únic que hem de fer coordinar-nos millor en certs aspectes."

- "Tant si em presento a les catalanes com els generals, els catalans em podran votar."

- "Jo no enganyaré a ningú."

- "Després del 24 de maig a Espanya en general quedarà un mapa en què ningú tindrà majoria absoluta i caldrà dialogar. Qui es pensi que pot generar anticossos contra Ciutadans o Podem, dient que som molt dolents, s'ho hauran de menjar, perquè ningú tindrà majoria. La Transició es va fer així."

- "A partir del 25 de maig, els pactes que es produeixin no seran amb qui, sinó per a què."

- "La situació que es produeix és una oportunitat. Espanya pot generar el 25 de maig un caos o una oportunitat. Si som capaços de gestionar-ho serà una oportunitat per trencar el bipartidisme que alguns hem criticat."

- "Em sorprèn que [Antonio Sanz] continuï com a delegat del Govern espanyol."

- "No [em resta el fet d'haver nascut a Catalunya]. Al contrari."

- "Jorge Fernández Díaz s'equivoca."

- "Les seves declaracions no m'han agradat, però tampoc m'agrada que hi hagi una part de gent tingui aquest paper de bonisme amb el gihadisme i els seus simpatitzants, i ho vinculi a fenòmens de llibertat. És terrorisme pur i dur."

- "Que els diputats del Parlament s'espiïn i ens espiïn amb aquest tipus de mètode és impropi d'un sistema democràtic. Han de caure tots."