Via lliure
Ara, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó
En Directe
I després, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea

"No és veritat que hi hagi noms alternatius a Mas que tinguin més suport"

raul-romeva

00:00 52:41
00:00 52:41

Raül Romeva avisa que els noms alternatius proposats per la CUP per presidir la Generalitat “no tenen més suport que Artur Mas”. El diputat de Junts pel Sí adverteix que “enrocar-se en el nom fa perdre la transcendència del moment” i recorda que “no hi ha una fórmula que sigui satisfactòria per als 72 diputats”. Romeva també diu que anar a eleccions “no seria una catàstrofe”, però creu que “no és desitjable”.

Raül Romeva, diputat de Junts pel Sí, també ha dit que:

- "S'han fet molts avenços en molts aspectes concrets. Se n'estan fent, per exemple, en el pla de xoc social."

- "El problema segueix sent, aparentment, un nom. Des de fa setmanes, estem compartint propostes uns i altres. Hem fet una proposta, que estem esperant que es valori, per acostar les dues sensibilitats."

- "El nom és el que és. És Artur Mas. Ho diu l'acord de Junts pel Sí. Estem en un moment de tanta fragilitat, en relació amb el procés i a l'Estat, que fer un canvi en aquestes circumstàncies seria complicat."

- "Quan tenim una ofensiva tan brutal de l'Estat, hem de tenir molt blindats determinats aspectes, com l'institucional, per poder-hi fer front. Sense això, no podem fer front també a altres qüestions que són, des del punt de vista social, imprescindibles."

- "El nom és un aspecte més d'un paquet complex de mesures. Enrocar-nos en el nom fa que perdem de vista la complexitat del moment o la transcendència del que vivim."

- "De marge, n'hi ha."

- "S'està avançant d'una manera molt significativa i necessària en el pla de xoc social."

- "Cal superar aquesta dicotomia. No és un debat Mas sí o Mas no. Volem avançar en aquesta direcció? Amb tots els pros i els contres, amb totes les complexitats. No hi ha una fórmula que sigui satisfactòria per als 72."

- [Anar a eleccions seria una catàstrofe?] “A aquestes alçades, ja no hi ha res que sigui una catàstrofe.”

- "Eleccions al març no és desitjable. No ho vull ni ens convé."

- "Faré tot el possible perquè no hi hàgim d'arribar."

- "No és veritat que hi hagi noms alternatius a Artur Mas que tinguin més suport que Artur Mas."

- "He sortit jo, Oriol Junqueras, Neus Munté. Cap de nosaltres té el 100% de suports, ni tan sols dins de Junts pel Sí. El compromís que té Junts pel Sí és que el candidat sigui Artur Mas."

- "Vam presentar una proposta que ens permeti superar aquest debat."

- "És una proposta amb 4 persones, que s'investirien conjuntament. És factible fer-ho."

- "La resposta encara no sabem quina és. És una proposta que està sobre la taula, però encara no hem tingut la possibilitat de discutir-la com a tal. Demanem poder-ho fer."

- "La proposta recull dues demandes que ens fa la CUP: no volem votar un president autonòmic, en això hi estem tots d'acord. Mostra la pluralitat del que significa el procés. També recull el fet que en aquesta transició hi ha tres aspectes que són importants: la fortalesa institucional (estabilitat), resposta a les necessitats socials i que aquest procés l'ha de conduir i construir la gent."

- "Hi ha una segona demanda: allò que anomenem les garanties. Com que la CUP vol garanties, proposem qüestió de confiança al cap de 10 mesos."

- "No és una qüestió de qui pot més."

- "Hi ha una mandat col·lectiu que hem d'assumir col·lectivament, cadascú des de la seva visió. Fins ara s'ha demostrat que som capaços d'arribar a acords, acords molts importants."

- "Si no fos optimista, no faria el que estic fent."

- "Diumenge a la nit, quan vaig veure el resultat del debat de la CUP, vaig pensar que hem de fer feina."

- "Ens cal construir des d'aquesta diversitat de punts de vista, aquesta transició. Això no serà un govern autonòmic. Serà de transició."

- "Des de fa temps plantegem mesures socials molt ambicioses. Perquè entenem que és una prioritat."

- "Aquesta setmana hem tingut gestos molt importants: l'amenaça del FLA. És una amenaça que la patim per caràcter ideològic."

- "Per molts motius, la culpa del que estem patint és de l'Estat."