El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Sabem qui va llançar el test"

gonzalo-boye

00:00 08:33
00:00 08:33

Gonzalo Boye és l'advocat d'un dels detinguts pel cas 4-F, Rodrigo Lanza, i reconeix que tenen "les dades necessàries" de qui va malferir el policia. Boye apunta que "coneixem el testimoni, no la persona que va llançar el test. Ell coneix la persona i la va veure". L'advocat afegeix que "de la Fiscalia de Barcelona no n'espera res" i assegura que "els propers dies sol·licitarem l'expedient íntegre a l'Ajuntament de Barcelona perquè creiem que és absolutament rellevant".

Gonzalo Boye, advocat de Rodrigo Lanza, també ha dit que:

- “De la Fiscalia de Barcelona en el cas 4-F no n'esperem res. I no n’esperem res perquè ha estat una acusació molt dura i molt infundada. I que, a la vegada, en la investigació dels fets es va posicionar clarament que els Guàrdies Urbans no havien torturat els detinguts quan hi ha evidències sobrades que va ser així.”

- “Sempre mantinc l'optimisme perquè crec en la Justícia. El que passa és que la Fiscalia ve a demostrar que sembla que jo estic equivocat. Sempre hi ha temps per rectificar. Sobretot perquè el documental mostra la clara forma en què es va portar aquest procediment i el judici. Se'ns va privar de qualsevol mitjà per poder acreditar la versió exculpatòria. La sala no tenia la imparcialitat que requereix un tribunal de justícia.”

- "Volem que l'Ajuntament de Barcelona ens deixi accedir a tot l'expedient relatiu a aquest cas perquè allà van passar coses que obrien pistes d’investigació i en segon lloc, creiem que s'ha d'investigar per un cos policial independent tots aquests fets. És impossible encomanar la investigació als mateixos que han de ser els investigats. És de lògica."

- “A partir d’aquí sí que es pot plantejar una revisió de la sentència, no una reobertura del cas. No busquem perjudicar ningú però sí que els joves siguin reparats en la seva presumpció d’innocència.”

- "Tenim les dades necessàries però volem reservar-les perquè entenem que els primers passos els ha de fer l'Administració."

- "Aquella mateixa matinada l’alcalde Joan Clos va dir que havia estat un test. Quan s’adonen que la casa és de titularitat municipal, ja no interessa que la lesió es produís des de l'interior de la casa i cal buscar el sospitós habitual, que és el que té una estètica que està fora dels cànons establerts"

- "Coneixem el testimoni, clar, no la persona que va llençar el test. Ell coneix la persona i la va veure [llançar el test]."

- “Els propers dies sol·licitarem l'expedient íntegre a l'Ajuntament perquè creiem que és absolutament rellevant. Amb l’expedient estudiarem quin és el pas següent i en quina autoritat cal demanar l’obertura del cas o la revisió de la sentència”

- “Tot es va negar en la fase d'instrucció. Ara la societat és conscient del que va passar.”