Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Sánchez donarà suport a Rajoy en el recurs al TC contra la declaració d'inici de la desconnexió

pedro-sanchez

00:00 08:18
00:00 08:18

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, assegura que el Parlament de Catalunya "ha provocat tres fractures: la primera interna a Catalunya, una fractura de Catalunya amb Espanya i una fractura de la societat catalana amb Europa". Per això, assegura que parlarà amb Rajoy "de com l'estat té el dret i el deure de defensar-se d'actes il·legítims i il·legals."

Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, també ha dit que:

- "S'ha de defensar la legalitat amb tota la fermesa, tal com defensem el diàleg."

- "Ahir el que va passar al Parlament va ser un acte que provoca 3 fractures: la primera interna a Catalunya entre els partidaris de la seccesió i els que no, una fractura de Catalunya amb la resta d'Espanya i una fractura de la societat catalana amb Europa."

- "Parlaré amb Mariano Rajoy de com l'estat té el dret i el deure de defensar-se d'actes il·legítims i il·legals, com el d'ahir al Parlament."

- "Aquells actes que situen el Parlament de Catalunya fora de la legalitat no poden comptar amb el suport dels demòcrates."

- Sobre la suspensió de l'autonomia "Hi ha passos previs, que s'han de fer. I el primer, i fonamental, és intentar reconduir la situació. Des de la política hi ha espai suficient per bastir ponts i trobar el diàleg que aquests últims anys no hi ha hagut."

- "Donarem suport el recurs que presenti el govern espanyol al TC. I esperem que la sentència sigui complerta per part dels que ahir van iniciar un acte il·legal."

- "[El que es va aprovar ahir] És un atac i una traició a la majoria dels catalans que no van votar la independència."

- Sobre la persecució criminal a qui posa les urnes "No és cert. No és així. No accepto aquesta formulació. Artur Mas sempre ha intentat vincular la imatge de l'estat espanyol a Aznar i Rajoy. Espanya no és això. A Espanya hi ha moltes opcions polítiques que volen canviar el país i fer-lo avançar."

- "Els escocesos estic segur que mai haurien fet el que va passar ahir al Parlament, que és saltar-se la llei."

- "Sempre defensem que primer s'ha de negociar un acord i després votar-lo entre tots els espanyols."

- Sobre un possible referèndum: "No estem en contra de cap votació, però volem que es faci en el marc constitucional. I en el marc constitucional hi ha mecanismes per renovar el pacte constitucional i que aquests nous termes de convivència es puguin votar primer pel conjunt d'espanyols i després la traslació d'aquest nou pacte constitucional al nou Estatut."

- "L'autogovern de Catalunya ha estat el més gran de la història, i el secessionisme està intentant trencar això."

- "Estic convençut que la majoria de catalans no volen la secessió, però tampoc volen continuar igual."

- "No dic que no se li pregunti [als catalans], però ho hem de fer com ho estableix la Constitució i l'Estatut."

- "Fora de la legalitat hi ha tirania, dels interessos exclussius d'aquells que situen la població catalana fora de la legalitat i de la Constitució."

- "Això és un fracàs i és no entendre. La majoria de la societat catalana no vol el secessionisme."

- Sobre les declaracions d'Alfonso Guerra: "La posició del PSOE sempre ha estat de proximitat i sensibilitat amb la societat catalana. Reconeixem la seva diversitat i la seva pluralitat."

- "Hi ha declaracions amb les quals estic més d'acord i d'altres amb les quals estic menys d'acord, i jo defenso la posició del PSOE. L'opinió del PSOE i la meva és que Catalunya necessita una solució política."

- "Ahir al Parlament no es va produir [el respecte per la diversitat d'idees]."