Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Shakira cantarà 'Boig per tu'

gerard-pique

00:00 32:24
00:00 32:24

Per primera vegada Gerard Piqué ha parlat obertament de la seva relació amb la Shakira, de la seva paternitat, de com es dirà el seu fill, i de com porta la fama, la persecució dels paparazzis, i què li agradaria ser quan es retirés del Barça. El central ha confirmat que "és molt probable" que en el pròxim disc Shakira canti una cançó en català, i que serà "Boig per tu".

En una entrevista a El món a RAC1 , Gerard Piqué també ha dit que:

- "Em trobo bé. Recuperat del peu. Espero jugar el cap de setmana. Estic totalment a punt per dissabte."

- "El Tito Vilanova té raó quan diu que gairebé cada ocasió contrària que ens fan és un gol. Últimament cada vegada que ens arriben ens marquen gol. No sé per què. Crec que s'ha de reflexionar. També marquem més gols que l'any passat. I com més ofensiu ets, més risc tens que te'n marquin. A escala defensiva es pot millorar."

- "Suposo que també han influït les baixes. Hi ha jugadors, com el cas d'Adriano, que han hagut de jugar de central. Tot i així hem fet rècords, com el de la millor arrencada de la Lliga. Ningú ho havia fet fora del Madrid dels anys 60. Estem en una molt bona línia."

- "També hi ha coses incontrolables, com el penal del Busi, per una mà involuntària. És un gol que no entra dins dels plans. No és una errada. Hem encaixat més gols del normal."

LEO MESSI

- "Podré explicar als meus fills i néts que vaig jugar amb el Leo, i que amb 14 anys ja jugava amb ell. He viscut el seu salt a professional, i era l'únic dubte que teníem, si podria mantenir el gran nivell."

- "Un dia plegarà. Jo crec que el que el fa el millor és que, com altres jugadors que han guanyat mundials, els altres van tenir alts i baixos com el Maradona. A can Barça no va ser ni la meitat del que va ser el Leo. Porta tants anys bons que per carrera ja es mereix considerar-lo el millor jugador de la història pel que jo he vist, que no he vist jugar ni Pelé ni Cruyff."

CRISTIANO

- "Respecto els que creuen que CR mereix la Pilota d'Or, però jo visc amb el Leo, que és un extraterrestre, i el CR és el més bo dels humans. També vaig ser company del CR al Manchester. És molt treballador, és molt bo, però al costat del Leo no tens res a fer."

- "Messi no afecta els altres davanters. Però hem de buscar la fórmula perquè l'equip guanyi. A vegades hi ha jugadors que es sacrifiquen per l'equip, quan juga el Leo, el Guaje ha de jugar en una altra posició, que no és davanter centre. Tots ens hem d'adaptar, i si volem guanyar en certa manera depenem del Leo."

- "Aquest Barça no és irrepetible. Sempre hi haurà un equip que jugarà millor. Hem tingut la sort de coincidir gent del planter. Sempre ho tindrem complicat per competir amb el Madrid, però el Barça ha tingut la sort de guanyar mirant els jugadors que ens han sortit gratis i no hauríem pogut pagar. Hem de fer que les pròximes generacions siguin iguals a la Masia perquè econòmicament no pot competir amb el Madrid."

- "Espero que ens veiem en alguna rua. Estem treballant perquè així sigui, però no tinc cap bola de cristall."

EL MADRID

- "El Madrid sempre té diners per fitxar. El Barça va arribar a un punt que no podia competir per a la UEFA. Va arribar Laporta, Ronnie, i els nois del planter ho van facilitar..."

SELECCIÓ ESPANYOLA

- "M'hauria agradat anar amb la selecció espanyola a Panamà, però Vicente del Bosque no em va convocar. I la veritat, també em va bé descansar i que el peu s'acabi de recuperar."

LA MARXA DE GUARDIOLA

- "Si agafes un entrenador que no entén el Barcelona o Catalunya, que ja ha passat altres vegades, que no han durat gaire. El Pep va ser jugador del Barça durant 10 anys, entrenador i culer fins a la medul·la, sap que la Masia ens ho ha donat tot. El Tito és un altre Pep."

- "Al final [la marxa del Pep] la vaig entendre per l'esforç que feia. Ell no tenia vida. Enfoca el Pep com l'entrenador, però és pare de família, té parella, i era 24 hores Barça. Jo crec que això és el que li passava pel cap. Va ser un cop molt dur, però havia de ser egoista en el bon sentit."

- "M'agradaria acabar la carrera a can Barça. L'hi dic al Puyol. Això és el que desitja qualsevol culer."

PRESIDENT?

- "Ara mateix no m'agradaria ser entrenador. Sé que mai podràs tenir tots els jugadors contents. Ara mateix m'agradaria més ser president. Una mica seriós i en broma. Abans de ser entrenador, m'agradaria ser president."

- "Sempre m'han agradat més els negocis i l'economia. Al final sempre és una institució que m'hi he sentit lligat. Ara recolliré els 25 anys de la presència al club."

- "El president del Barça ha de ser una persona seriosa que ha de parlar quan toca."

POLÍTICA

- "Aniré a votar. Tinc clar a qui. Però no ho diré. Crec que la política, en part, li hauria d'interessar a tothom."

- "La Diada em va impressionar positivament. La nostra terra es manifesta, per un desacord, i surt al carrer. Em va sorprendre. No hi vaig ser perquè era amb la selecció espanyola. No m'ho vaig plantejar, però els meus pares sí que hi van anar."

- "Crec que en una democràcia tothom té dret a decidir. Una altra cosa és que després no sigui així."

- "Crec que la independència en els darrers anys ha anat a més. Jo sincerament penso que,  al principi, farà Catalunya i Espanya més dèbils. Tot el que és separar debilita les dues terres. Després no sé què passaria. No se sap. Crec que és un sentiment que ara s'incrementa perquè molts catalans se senten maltractats, o que no estan d'acord amb les decisions que pren el Govern espanyol."

- "Si la gent no té dret a expressar el que sent, tornaríem a una època que ja ha passat. L'evolució és mirar cap endavant."

CRIATURA

- "Em fa molta il·lusió tenir una criatura. Encara falten dos mesos. Se'm gira feina, i no precisament al terreny de joc."

- "Molt content i il·lusionat. És el primer i ho visc amb la tranquil·litat amb què intento viure-ho tot. Però potser s'acabarà quan neixi. Tothom em diu que em canviarà la vida."

- "El nen serà català. Naixerà aquí."

SHAKIRA

- "La Shakira està molt bé. Fa sis mesos que està pletòrica. Diuen que les embarassades poden canviar d'actitud o que no es troben bé. Fa de tot: balla, i fa de tot. Jo no l'hi prohibeixo. Que balli, que balli, que així no pensa."

- "Amb el nom no acabem d'encertar. Hi ha noms ridículs com Ulisito, que són de premsa que necessita dir coses. Va sortir el nom de Biel, i ens agrada, però no crec que sigui. Tampoc Gerard. Ja ho veurem."

- "No em sé totes les cançons de la Shaki. Té 20 anys de carrera! Si me'n recordés de totes no podria memoritzar les tàctiques."

- "Potser en el pròxim disc surt alguna cosa en català. No t'avancis. Surt el disc quan el nen surti. Ha de fer la gira, i ara no la pot fer. És més que probable que al pròxim CD hi hagi una cançó en català, i és probable que sigui 'Boig per tu'."

LA PREMSA DEL COR

- "Més que passar-ho malament en algun moment he pensat 'Gerard, para'. Si jugo a futbol que se m'opini de futbol, i de la relació que se n'opini de la relació. Ara no puc ni plantejar-me anar a un centre comercial. Un dia vag anar a la FNAC i no vaig poder ni anar a la cua. Al carrer m'he d'amagar amb una gorra. I anar els dos junts pel carrer és impossible. Ella és petita i es veu poc."

- "Al món paparazzi m'hi he acostumat. Saber quant surts i planejar-ho una mica. Ara no puc sortir sense estudiar-ho."

- "Hi ha un moment que t'enfades. Però sempre he arribat a una conclusió: 'si el futbol em va bé, tota la resta va bé'. Si estic bé, si l'equip guanya, tota la resta va bé. La família, la parella... Sempre intento que el futbol vagi bé i no repercuteixi en la resta."

- "Jo he sigut seguidor, i cada dos setmanes era al Camp Nou. Sé el que es diu a les graderies."