La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Joan Laporta no descarta presentar una moció de censura contra Bartomeu

tertulia-esportiva-el-mon-a-rac1-2016-06-14

00:00 29:29
00:00 29:29

L'expresident del Barça, Joan Laporta, ha carregat durament contra la decisió de la Junta Directiva del Barça per signar un pacte amb la Fiscalia en el Cas Neymar. Considera que "els importa un rave el Barça per tal de salvar el cul". També n'ha parlat l'exmembre de la Junta Directiva, Toni Freixa, que ha qualificat el pacte de "covard, injust i trampós".

Joan Laporta, expresident del Barça, també ha dit que:

- “Una moció de censura és una opció. Hi hauria d'haver unitat al Barcelonisme d'expresidents i candidats de les últimes eleccions per intentar frenar aquesta barbaritat.”

- “Crec que els magistrats de l'Audiència de Barcelona es podrien negar a signar aquest pacte tan sinistre. S'ho haurien de plantejar.”

- “Els importa un rave el Barça per tal de salvar el seu cul.”

- “Em sembla intolerable i és indigne d'un president del Barça. Mostra una covardia que els fa incapaços de governar el club.”

- "Estem estudiant que l'acció que emprenguem sigui eficaç. El primer que cal és evitar que la transacció arribi a bon fi i el Barça quedi tacat per sempre."

- "Estic convençut que, si es fes un referèndum, la majoria dels socis no voldrien que el club estigués condemnat per aquest delicte."

- "Encara no sabem el contingut d'aquest pacte. S'ha d'explicar amb més detall i només ells saben quan s'ha de concloure."

- "El que ens crea una sensació de tristor és el fet que estan pactant amb l'honorabilitat del Barça i estan pactant per quedar exculpats d’una mala gestió que han fet."

- "Serà un club que comet delictes, que practica la corrupció. Ja ho vam dir que teníem un candidat processat i ara n’estem patint les conseqüències."

- [Sobre l’acció de responsabilitat], "derivar-ho cap al que vam patir fa uns anys seria desviar-ho."

Toni Freixa, exmembre de la Junta Directiva del Barça, també ha dit que:

- “Si una causa justifica una moció de censura és haver tirat el club pel pedregar i fer-lo autor d'un delicte tenint l’oportunitat de defensar-se.”

- “El procediment de la moció de censura previst als estatuts requereix una quantitat de suports que el fan pràcticament impossible.”

- “El que correspon no és el que jo decideixi, sinó la reacció que el barcelonisme ha de tenir davant d'una decisió covarda, injusta i tramposa.”

- “Em sembla intolerable i és indigne d'un president del Barça. Mostra una covardia que els fa incapaços de governar el club.”

- “Seria possible aturar l'acord. Es podria suspendre cautelarment.”

- “És temps de reflexionar, de respondre i d'actuar. Es demostrarà si el barcelonisme és un club viu que defensa la seva dignitat o no.”

- “És molt complicat [que prosperi una moció de censura]. Calen entre 15 i 20.000 signatures. L'any passat, la candidatura guanyadora de les eleccions, amb tota la maquinària del club, en va recollir 8.000.”

- “Hi ha una solució que està damunt de la taula que és evitar que això prosperi. Jo discuteixo la legitimitat de la Junta [per signar el pacte].”

- “En la meva opinió, Neymar va costar els 67 milions en concepte de fitxatge. Tot és interpretable.”

- “No em vaig sentir apartat, ni jo ni els 19 companys de Junta que no hi van tenir cap intervenció. Era la dinàmica presidencialista.”

- “El que va fer Jordi Cases com a soci no puc criticar-ho.”