El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Urtasun: "Si vam tombar el pla hidrològic d'Aznar, el d'ara també"

ernest-urtasun

00:00 33:43
00:00 33:43

Foto: Twitter Iniciativa

Ernest Urtasun està convençut que la Comissió Europea tombarà el Pla Hidrològic de l’Ebre, després de la visita que una delegació europea va fer dilluns a la zona. L’eurodiputat d’Iniciativa i futur portaveu nacional del partit també garanteix que ni Podem ni En Comú Podem renunciaran al referèndum en les negociacions amb el PSOE i descarta el trencament de les confluències d’esquerres: “No tenen marxa enrere. Volem anar més enllà”.

Ernest Urtasun, diputat d’Iniciativa al Parlament Europeu, també ha dit que:

- "Tenim el repte d'acabar de definir de forma organitzativa el que ha estat l'èxit electoral de les confluències. Serà difícil, però l'encarem amb molta ambició. Ara cal vestir i articular aquest espai perquè sigui estable i de referència d'aquest corrent de canvi."

- "No tenim la sensació d'haver quedat absorbits, sinó al contrari."

- "Crec que les marques de les confluències són de referència per a la gent d'Iniciativa."

- "No veiem això com si necessitem reforçar una marca en contra d'altres."

- "Crec que les confluències no tenen marxa enrere, sinó al contrari. Volem anar més enllà per consolidar aquest corrent de canvi."

- "En absolut hi haurà un trencament de confluències."

- "Va ser un episodi puntual [la crisi que hi va haver a Catalunya Sí que es Pot]."

- "El 27 de setembre, el marc plantejat no era propens al plantejament polític que nosaltres fèiem."

- "Faré de portaveu i continuaré a Europa, on el meu compromís era de cinc anys. La meva intenció és continuar, amb la nova tasca de portaveu. A Europa, tenim una feinada i necessitem que l'esquerra catalana faci molta feina."

- "No m'he plantejat ser candidat a la presidència de la Generalitat. El que jo em plantejo ara és acabar el mandat al Parlament Europeu."

- "Iniciativa segueix existint i, en el nou espai que configurarem, tothom hi ha d'aportar el millor de si mateix. Això no presuposa que hagi de desaparèixer ningú."

- "Per mi la solució és més Europa. Per exemple, ens hauria permès estalviar-nos la vulneració de drets humans que hem tingut els darrers temps."

- "Seria una mala notícia que el 2019 les esquerres es presentessin com en les eleccions anteriors. Necessitem processos més amplis i unitaris que engresquin més gent. Molts actors seran necessaris."

- [Sobre la visita d'una delegació europea a l'Ebre] "Em va fer la impressió que el delta està en una situació molt delicada. Els tècnics ens van avisar que retrocedeix deu metres a l'any. Si s'aplica aquesta pla, la catàstrofe està servida."

- "Jo crec que la Comissió Europea anul·larà el pla hidrològic. El Parlament Europeu ha de ser molt actiu perquè la Comissió Europea rebrà pressions del Govern espanyol. Hi ha un senyor que es diu Arias Cañete, que és comissari, i jugarà el seu paper."

- "Jo crec que ens en podem sortir. Igual que vam tombar el pla d'Aznar al seu dia, crec que amb aquest també ho podem aconseguir. És molt important que segueixi la mobilització."

- "Hi ha una dinàmica que no m'agrada com s'està produint. M'hauria agradat una taula de diàleg bilateral de Podem amb nosaltres, En Comú Podem, i el PSOE, i arribar a un acord i després buscar suports, i no aquest doble joc del PSOE amb Podem i Ciutadans."

- "El compromís amb el referèndum és inequívoc i estarà sobre la taula en tot moment. Ni Podem ni En Comú Podem posarem sobre la taula una renúncia d'aquesta qüestió."