Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Urtasun veu "amb tota normalitat" que Ada Colau vagi a la Diada però ell descarta assistir-hi

ernest-urtasun

00:00 17:45
00:00 17:45

Foto: La Vanguardia

El portaveu d’Iniciativa Ernest Urtasun veu "amb tota normalitat" que Ada Colau hagi decidit assistir a la Diada, però afegeix que ell no hi anirà perquè és una mobilització “molt enfocada a donar suport a un full de ruta concret" que no comparteix. L'ecosocialista creu que "s'ha sobrepassat la consulta, una pantalla que no s'hauria d'haver superat" i recorda que el compromís del seu partit amb el referèndum és "irrenunciable". Tot i això, no considera que el RUI sigui una sortida a la situació actual perquè tem que "acabi sent una repetició del 9-N”.

Ernest Urtasun, portaveu d'Iniciativa, també ha dit que:

- [Sobre la participació en els actes de la Diada]: "No. Hem decidit que no hi assistirem perquè creiem que és una mobilització molt enfocada a donar suport a un full ruta que no compartim. Ara bé, vivim amb total normalitat que l’alcaldessa Ada Colau hi vulgui assistir perquè això forma part de la pluralitat d'un espai que està en expansió, que s’expressa en pluralitat."

- "Sempre hem dit que la consulta és irrenunciable. El que no volem fer és una repetició del 9-N, que va ser un grandíssim exercici democràtic però no va tenir els efectes jurídics desitjats. El risc del RUI és que acabi sent una espècie de repetició del 9-N."

- "Sempre he defensat que la Unió Europea, si l'Estat no ens deixa votar, hi hauria d’intervenir. És el que faig amb els companys d’altres formacions que estem a favor del dret a decidir a Brussel·les. Des de l'inici de la legislatura que intentem demanar a les institucions europees que pressionin l'Estat perquè permetin que Catalunya faci un referèndum com Escòcia."

- [En resposta a la proposta de trilingüisme de Ciutadans] "Hem de defensar el model d’immersió amb ungles i dents. Tots aquests atacs a la llengua que ens vénen de la dreta espanyola hem d’intentar contrarestar-los amb una defensa molt tancada del que ha estat un model d’èxit. En nosaltres sempre trobaran una formació en posicions de defensa de la llengua."

- "[La construcció d’un nou partit] no és incompatible amb el fet que Iniciativa pugui seguir existint. Per la seva història, per la seva caracterització, per les seves relacions europees i per molts altres motius."

- "La meva voluntat sempre ha estat acabar el mandat al Parlament Europeu i, si els companys em renoven la confiança, fer-ne un segon. Sóc un home molt de Brussel·les, molt addicte a la política europea i és allà on crec que els companys poden trobar-me més utilitat."