Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Dos films, poca emoció

Esteve Soler, crític de cinema i teatre

Com han de ser avui en dia els nostres herois? Qui ens ha de salvar de la perdició? Ho hem de fer nosaltres mateixos, potser? Aquestes preguntes ronden dues de les estrenes. Primer de tot Pixels, un film que sembla un gag d'El Club de la Comedia allargat i escrit per un nen de 8 anys, però que se salva, no tant per ser una successió inversemblant de jocs d’ordinador, com per reivindicar els inadaptats, els freaks, en aquest cas, convertits en herois per sorpresa. Com li passa també a Ant-Man, un pària, un lladregot, que acaba transformat en un de Los vengadores.

La pel·lícula és una mena d’Ocean’s eleven, un thriller de robatoris, però amb l’humor i les emocions que Marvel ha volgut convertir en la seva marca de la casa. El film funciona i se li poden retreure poques coses, però pertany a aquest gènere que, segons Alejandro González Iñárritu, va camí de destruir Hollywood: els superherois, dels quals es preparen incomptables films i sèries.

¿Com és que la nostra societat ha necessitat ara mateix crear tantes ficcions al voltant de vigilants emmascarats? Tan fràgils ens sentim, de debò? ¿Hem quedat orfes de llei i ordre i necessitem que els restableixi un home amb els calçotets per damunt dels pantalons? Si és així, escolta, aturem la producció de superpel·lícules i comencem a vestir-nos tots de licra i sortim al carrer amb capa per defensar el que sigui: el procés, aturar les obres del tren llançadora o reivindicar que tothom deixi l’aire condicionat a 25ºC. El que toqui.