No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

Els Emmys esdevenen un joc d'estratègia

Toni de la Torre, expert en sèries

True detective i Breaking bad. Aquestes són les dues favorites per endur-se l'Emmy al millor drama en una de les edicions més polèmiques dels premis de la televisió nord-americana. Polèmica perquè el nombre de produccions creix cada any, i el tipus de format també, però els Emmy no es decideixen a regular les categories de les nominacions i deixen en mans dels responsables de les sèries decidir què presenten i a quin premi opten.

Resultat? No mana el rigor, sinó l'estratègia. Els estudis envien les sèries a participar en les categories en què tenen més possibilitats de guanyar, i no en les categories que pertoquen. Només així s'explica que True detective competeixi en la categoria de millor drama en comptes de fer-ho en la de millor minisèrie, com fan ficcions d'estructura similar com Fargo . Tot plegat col·loca el jurat en una situació difícil i injusta: com comparar una temporada de Matthew McConaughey amb l'evolució del personatge de Bryan Cranston?

Els Emmy sempre han tingut errors i encerts, i enguany no ha estat una excepció. Però són equilibris acceptables dins del que són uns guardons triats per un jurat. Però si el que acaba pesant és l'estratègia dels canals a l'hora de buscar la millor aposta per la seva sèrie, els Emmy perdran la validesa com a premis de prestigi per convertir-se en un camp de batalla on tot val per aconseguir la victòria.