El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1

El món a RAC1
  • "No hi ha cap principi matemàtic que protegeixi Espanya del terrorisme"

Emès el

Tomàs Gil

L’expert en seguretat i terrorisme Tomàs Gil alerta que “no hi ha cap principi matemàtic que digui que Espanya estigui protegida d’un atemptat” i assegura que “és un objectiu pels terroristes”. Gil creu, però, que la feina dels cossos policials és l’adequada i apunta que, malgrat que hi pugui haver “problemes puntuals de coordinació”, la relació entre administracions és “prou bona”. Segons l’expert, les polítiques d’integració “són importants, però no garanteixen res” i recorda que els dos detinguts d’ahir a Arbúcies estaven plenament integrats a la vida del poble.

Emès el Dijous 28-07-16

IMG_3749

Paul Fleming, Pristina Finn i Víctor Horcasitas, tres nord-americans residents a Catalunya des de fa anys, analitzen la cursa cap a la Casa Blanca. Horcasitas, que s'ha declarat republicà, ha confessat que no votarà mai Donald Trump perquè "és un personatge horrible". El també president de la Societat Americana de Barcelona espera que Trump perdi i que els republicans "es regenerin i tornin als seus orígens". Finn i Fleming, de la seva banda, s'han mostrat "desesperats" per la situació actual però han manifestat la seva confiança que guanyarà Hillary Clinton.

Emès el Dijous 28-07-16

Emès el Dijous 28-07-16

Emès el Dijous 28-07-16

Emès el Dijous 28-07-16

Emès el Dijous 28-07-16

Emès el Dijous 28-07-16

Emès el Dijous 28-07-16

  • "Europa vol refugiats a la carta, però no existeixen"

Emès el

El pare Khalil, nascut a Betlem i exiliat durant molts anys a Llatinoamèrica per la persecució dels catòlics, creu que si Europa vol ajudar els refugiats “ha de facilitar els tràmits a les ambaixades que té als països d’origen”. “Obrir les fronteres és perillós”, ha alertat Khalil, que creu que “sempre es colarà un 1% o un 2% de mala gent”. El sacerdot acull ara a la seva parròquia de Jordània centenars de refugiats que fugen d’Estat Islàmic.

  • "Res no feia pensar el que està passant ara"

Emès el

L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, assegura que “res no feia pensar” que els dos veïns del municipi detinguts per la Guàrdia Civil aquest matí estaven radicalitzats. “Un dels detinguts estava casat amb una arbucienca i tenia dos fills”, ha explicat l’alcalde, que ha volgut subratllar que al seu municipi hi ha un 25% d’immigració “però mai hem tingut cap problema de convivència”.

Emès el Dimecres 27-07-16

buenafuente_2

El còmic Andreu Buenafuente reivindica la "dignitat de la comèdia" i dóna valor figures a com la de Pepe Rubianes, que "està en tots els projectes que fem". Una de les últimes iniciatives del presentador barceloní és el festival Singlot, que pretén descobrir nous humoristes joves encara amb poca projecció.

Emès el Dimecres 27-07-16

Emès el Dimecres 27-07-16

Emès el Dimecres 27-07-16

%s1 / %s2

← Accedeix a l'arxiu de podcasts