El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1

Patrocinador
El món a RAC1

En profunditat A partir de les 10

En_profunditatHi ha coses de l’actualitat que s’han de tractar “En profunditat” per entendre-les millor. A partir de les 10 del matí, analitzem i investiguem sobre els aspectes més innovadors de l’actualitat que sovint són els que més costen d’entendre. Els experts en cada materia ens ajudaran a fer un anàlisi crític de cada situació.

Els articles de 'En profunditat'

Galeria Alps

27/03/2015

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/150327_Ramon_Valles.mp3 Descarrega-te'l “La veritable investigació comença ara. Fins ara, ha estat precipitada”

27/03/2015

150327_Andreas_Lubitz

Foto: Facebook

Els pilots troben “precipitat” dir que la tragèdia als Alps s’hauria evitat si un auxiliar hagués entrat a la cabina per no deixar sol Andreas Lubitz.  Ramon Vallès, pilot d’aviació, reclama una investigació “seriosa”, perquè creu que “fins ara hi hagut una tremenda pressió mediàtica”. També avisa del “xoc d’interessos econòmics” que hi pot haver a les companyies si passa a ser obligatori que, a la cabina, hi vagin dues persones.

Ramon Vallès, pilot d’aviació, també ha dit que:

- “La veritable investigació comença a ara. Hem de saber el perquè. Aquest personatge dins del món professional dels pilots té una trajectòria molt curta. Per tant, haurem de rascar en la seva vida privada per veure què ha pogut succeir.”

- “Espero que la investigació sigui seriosa, prengui el seu temps. Fins ara, ha estat precipitada. Hi ha hagut una tremenda pressió mediàtica perquè sortís alguna cosa. Per mi, la investigació acaba de començar.”

- “Sempre evitem que un pilot es quedi sol. Per sentit comú, no s’ha de quedar sol un pilot.”

- “Hi ha normatives que són d’obligatori compliment i d’altres que són recomanacions.”

- “A partir d’ara, si això realment es porta a terme com una obligació, ens trobarem que moltes companyies, periòdicament, hauran d’interrompre el servei d’algun auxiliar per anar a fer companyia a l’altre pilot. Aquí tenim un xoc d’interessos econòmics, perquè potser hauran d’afegir un auxiliar i això és un sou més.”

- “Amb els mitjans que tens a l’avió, no pots desbloquejar la cabina des de fora. L’amenaça sempre l’hem vista des de fora cap a dins.”

- “Els pilots fan proves contínues. Probablement és la professió que està sotmesa a més proves de rigor durant la seva carrera.”

- “Les proves inicials són les més extenses, probablement les més dures. Si hi ha 50 vacants i es presenten 500 persones, s’han de fer una sèries de processos per fer neteja. Un cop dins de la companyia, cada tres o sis mesos, estàs sotmès a proves. El control és permanent.”

- “Entenem que les companyies han de tenir els mitjans per, en un moment donat, substituir-nos perquè el pilot no tingui la pressió que si no es troba en condicions per pilotar un avió ho pugui comunicar confidencialment a la companyia i la companyia posi els mitjans perquè aquell vol no es cancel·li per exemple.”

- “Aquests petits detalls van sumant i ens trobem que una persona que no hauria de volar, potser aquell dia no es veu amb cor de dir que no hi va.”

- “El cos em va quedar fatal quan vaig saber la notícia.”

- “Aquest avió, en el seu moment, va donar una sèrie d’avisos. Però, per sortir de la desviació, l’actuació és sempre de l’ésser humà.”

- “S’està buscant la reducció de preus a qualsevol preu. És veritat que l’aviació és segura, perquè els que hi som hi posem el 100%.”

- “Antigament les companyies contractaven un pilot i amb els seus mitjans el formaven. Era invertir en seguretat. Avui en dia s’ha instaurat que un pilot, quan vol ingressar a una companyia, s’ha de pagar ell el curs. Un curs de 25.000-30.000 euros. Per tant, molta gent que potser seria molt vàlida, com que econòmicament no hi arriba, no pot accedir a la professió.”

- “Lamentablement, els sous baixen a tot arreu.”

- “Si hi hagués hagut un auxiliar a dins, no hauria fet això? És precipitat dir-ho. Fins i tot posant en dubte la versió del fiscal, tampoc tinc tan clar si el noi estava sol o no. Parlen de la respiració. El micròfon d’ambient està allunyat de la boca del pilot, excepte si portava els auriculars posats. Em genera una mica de confusió.”

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/150327_Joana_Ortega.mp3 Descarrega-te'l Ortega: “Les famílies senten indignació i incomprensió”

27/03/2015

150326_Joana_Ortega

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, explica que les famílies de les víctimes, que ahir es van acostar fins a la zona de la tragèdia de dimarts, senten “indignació i incomprensió” després de saber que el copilot va estavellar l’aparell intencionadament. Ortega també ha mostrat la seva “sorpresa i impotència” i ha dit que la repatriació dels cossos és qüestió de setmanes.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, també ha dit que:

- “Cap novetat. He arribat aquesta matinada a Barcelona.”

- “Serà lenta [la recuperació dels cossos]. Són 150 persones i fins que no estiguin analitzades no es farà aquest acte de repatriació. Serà un procés llarg, de setmanes.”

- “Una barreja d’indignació i incomprensió. Una sensació molt dura per a tots ells en el sentit que és un acte que es podria haver pogut evitar.”

- “Des d’un inici la prioritat de tots, i en aquest sentit el fiscal ja va actuar així en tot moment, era conèixer les causes. Va anar amb molta celeritat i ara cal que es vagin coneixent els detalls. Va ser un acte transparent, però amb molta rapidesa, que és el que és important.”

- “Sorpresa. El primer que vaig pensar va ser en les famílies, en el que devien sentir, patir… Una sensació totalment d’impotència, d’incomprensió… Això dóna pas a la ràbia continguda i, sobretot, a una sensació d’impotència. Però també una sensació de voler conèixer els fets, que es puguin donar respostes a les famílies.”

Tasques de recerca a Seyne-les-Alpes

27/03/2015

Fotos: Xavi Sala, corresponsal de RAC1 a Seyne-les-Alpes

← Accedeix a l'arxiu de En profunditat

%s1 / %s2