El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1

Patrocinador
El món a RAC1

En profunditat A partir de les 10

En_profunditatHi ha coses de l’actualitat que s’han de tractar “En profunditat” per entendre-les millor. A partir de les 10 del matí, analitzem i investiguem sobre els aspectes més innovadors de l’actualitat que sovint són els que més costen d’entendre. Els experts en cada materia ens ajudaran a fer un anàlisi crític de cada situació.

Els articles de 'En profunditat'

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/150527_Montserrat_Surroca.mp3 Descarrega-te'l Surroca respon al sector sobiranista d’Unió: “Sí, la pregunta ha de ser clara”

27/05/2015

150527_montserrat_surroca

Foto: La Vanguardia

La portaveu d’Unió Democràtica, Montserrat Surroca, està d’acord que la pregunta de la consulta interna sobre la independència sigui “clara”. Tot i així, retreu als signants del manifest que portin el debat als mitjans de comunicació i els recorda que “s’ha de produir en el comitè de govern de dimarts que ve”. Surroca també garanteix que, aquesta setmana, Ramon Espadaler s’està reunint amb tots els membres de la direcció d’UDC per acabar d’enllestir la proposta de pregunta.

Montserrat Surroca, portaveu d’UDC, també ha dit que:

- “A Unió hem impulsat aquesta consulta interna. Un procés participatiu, que és un exemple quan es parla de nova política, transparència i participació. Som els únics que hem impulsat una consulta d’aquestes característiques. Ens sembla molt bé que tota la militància es pugui expressar. Ara bé, ens hem donat unes regles del joc, aprovades per una àmplia majoria en un consell nacional. S’ha acordat que dimarts vinent hi hagi un comitè de govern, en què el secretari general posarà sobre la taula la proposta del que nosaltres haurem de sotmetre a votació el dia 14 de juny. Allà és on s’ha de produir el debat sobre la proposta.”

- “Ramon Espadaler aquesta setmana està parlant amb tots els membres de la direcció del partit, del comitè de govern. Havíem posposat el debat per a després de les municipals. Ara hem estat tots implicadíssims en la campanya de les municipals i vam dir que no s’havien de barrejar els dos debats. El secretari general del partit està escoltant a tothom aquesta setmana. Em consta que avui té reunions. Abans del dia 2, el secretari general haurà parlat amb tots els membres del comitè de govern per poder elaborar la proposta que sotmetrem a debat.”

- “Havíem acordat que no havia de ser un debat a través dels mitjans de comunicació.

- “El dia 2 expressaré la meva posició en el comitè de govern, que és on correspon fer-ho.”

- “Sí, la pregunta ha de ser clara. No tindria sentit que no fos clara. Evidentment.”

- “Som conscients de la pluralitat de veus que hi ha dins d’Unió i això és el que ens enriqueix com a partit.”

- “Jo ja he parlat amb el secretari general i li he expressat personalment quina és la meva opinió”.

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/150527_Toni_Pastor.mp3 Descarrega-te'l Toni Pastor: “Bauzá governava amb una supèrbia mai vista”

27/05/2015

150527_Toni_Pastor

Toni Pastor, exmembre del PP i actual vicepresident del PI, creu que “les polítiques de Bauzá eren, gairebé, d’extrema dreta” i apunta que “l’únic mèrit de Bauzá ha estat treure 100.000 persones al carrer contra el TIL”. L’alcalde de Manacor en funcions es mostra també preocupat pel futur del govern balear en apuntar que “tots els ciutadans diumenge van estar contents però dilluns es van llevar preocupats pel que passaria”.Toni Pastor també ha dit que:

- “La patacada del PP es deu a la política antimallorquina que ha fet el president Bauzá. Ha governat d’esquena als ciutadans, amb una supèrbia mai vista i ha aplicat polítiques, gairebé, d’extrema dreta.”

- “El trilingüisme li ha passat factura al senyor Bauzá. L’únic mèrit que té és treure 100.000 persones al carrer. No havia passat mai. Es pensava que amb 34 diputats podia governar i fer el que volia.”

- “Vaig estar 15 anys al PP. La pitjor època, a nivell personal, amb Bauzá.”

- “Bauzá ha radicalitzat les postures. Ha dividit la societat amb un tema tan sensible con la llengua. I això és un error. Tenim dues llengües oficials, però una d’elles és la pròpia: la que estimem, amb la qual parlem, pensem i ens comuniquem.”

- “Hi ha gent que no va dir res quan Bauzá aplicava aquestes polítiques. I és igual de culpable. Era molt còmode no dir res. Però jo em vaig plantar. Vaig voler anar de cara.”

- “No em preocupo pel que li passa al senyor Bauzá. Però fa un flac favor als seus, perquè impossibilita cap acord als ajuntaments on els seus batlles poden governar.”

- “Sembla que governarà Podem, que tindrà la clau de la governabilitat. A mi m’agradaria una política més de centre, més moderada.”

- “Tots els ciutadans van estar contents, diumenge, de veure que Bauzá no seria president d’aquesta comunitat. Però dilluns es van llevar preocupats pel que passaria.”

← Accedeix a l'arxiu de En profunditat

%s1 / %s2