El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1

El món a RAC1

En profunditat A partir de les 10

En_profunditatHi ha coses de l’actualitat que s’han de tractar “En profunditat” per entendre-les millor. A partir de les 10 del matí, analitzem i investiguem sobre els aspectes més innovadors de l’actualitat que sovint són els que més costen d’entendre. Els experts en cada materia ens ajudaran a fer un anàlisi crític de cada situació.

Els articles de 'En profunditat'

Otegui i les preguntes incòmodes

24/08/2016

fidel_50x50

Fidel Masreal, periodista

El dit i la lluna. Mirar només el conflicte jurídic o preguntar-se per què el món abertzale i l’independentisme poden a la baixa a Euskadi. Centrar-se en el debat de si la inhabilitació ha acabat o no un cop ha sortit de la presó o preguntar-se què està dient i oferint.

Per exemple, fins fa quatre dies era impensable que els abertzales allarguessin la mà a Podem. Senzillament perquè aquest espai no existia. I també es preveia que Otegi podria arribar a ser lehendakari, i ara aquestes opcions s’han refredat.

La controvèrsia sobre si es pot presentar de cap de llista no és menor, perquè té interès constatar com actua la fiscalia de l’Estat, i el PP, i Ciutadans. Posant murs de legalitat en lloc d’oferir arguments polítics. Deu ser veritat, doncs, el que diuen els abertzales i no només els abertzales, que algú deu enyorar ETA, perquè sense ETA ja no es pot tallar les ales a cap idea política? O potser sí, retroactivament i fins a l’infinit.

← Accedeix a l'arxiu de En profunditat

%s1 / %s2