No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

Entrevista amb Carme Forcadell, poc abans de ser presidenta del Parlament

3 d'octubre de 2015.

CARME FORCADELL, número dos de la candidatura de Junts pel Sí i expresidenta de l’ANC, en una entrevista a La primera pedra, va fer les següents declaracions:

.- Sobre les declaracions d'Oriol Junqueras al Consell Nacional d'ERC que ha dit que el paper de les persones és irrelevant en el procés: "És veritat el que diu Junqueras, l'important és el què i el com, no tant el qui. L'important és el procés, però també és veritat que "Junts pel Sí" tenim una proposta de president que és Artur Mas. Entenc a la CUP perquè ells, durant tota la campanya, han estat dient que no farien Mas president i això ho deuen als més de 300.000 electors. Per part nostre, a "Junts pel Sí" hem estat dient durant la campanya que Mas seria el president, i ho devem als més d'un milió 600.000 electors. Però també entenc que els dos electors celebrarien que arribessim a un acord, per tant és el que hem de fer, hi ha camins i estic segura que s'arribarà a un acord"

.- "No hi haurà xoc de trens, hi haurà vies per tothom.

.- "És un moment històric i tots som conscients del moment que estem vivint, com ha arribat en tants altres moments transcedents d'aquest procés. També semblava que no ens posariem d'acord amb la data i la pregunta i ho vam fer, semblava que no ens posariem d'acord amb la candidatura conjunta i es va fer,... és a dir estic convençuda que hi haurà acord perquè tots entenem que és bo pel país que s'hi arribi"

.- "Per posar-nos d'acord hi ha moltes coses a negociar, no només qui serà o no president, hi ha moltíssimes més coses importants a negociar"

.- Sobre la imputació del president Mas pel 9N: "L'únic culpable d'aquesta situació és l'estat espanyol i els tribunals espanyols. És una aberració que un president hagi de trobar-se en aquesta situació per posar les urnes, per fer el que li demana la majoria de la població, l'únic culpable és l'estat espanyol i la justícia perquè no hi ha separació de poders. Això és incomprensible. Això a Europa no s'entén i això fa veure a Europa que el govern espanyol no és tan democràtic com diu que és"

.- "És veritat que hi ha hagut més protagomisme pels 3 primers homes de la llista però és que un era el cap de llista, l'altra el líder d'erc, i l'altra el president de l'altre partit....La veritat és que ho he anat a molts mítings i la Muriel també i què passava?? Doncs que els mitjans ressaltaven les paraules del president Mas...A mí m'hauria agradat més visibilitat de les dones en general perquè som més de la meitat de la població però també he de dir que no ha estat tant de la campanya de Junts pel Sí sinó dels mitjans, quina declaracions anaven a buscar??"

.- Sobre el resultat de les eleccions: "És un resultat excel.lent. Totes les enqueestes deien que si hi havia un 70% de participació l'independentisme no guanyàvem, ens deien que no podriem créixer, per tant és un resultat excel.lent. Va votar gairebé el 78% de la població i l'independentisme ha crescut i això tira per terra aquesta teoria, s'han trencat molts tòpics."

.- Si es veu de presidenta de la Generalitat: "Jo no m'hi veig"

.- "Estic molt contenta d'haver arribat fins aquí i estic disposada a anar allà a on faci més servei, ajudar perquè això surti bé"