La primera pedra

Escoltar

en directe a RAC1

Patrocinador
La primera pedra

El blog de La primera pedra Suscripció al feed RSS

Entrevista

David Fernàndez: “El silenci no és mal senyal”

21/11/2015

DAVID FERNÀNDEZ, exdiputat de la CUP, ha dit en una entrevista a La Primera Pedra sobre les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP:

·       “El silenci no és mal senyal”

·       “La presidència l’hauria d’ocupar una persona que obrís un nou cicle de consens”

.       “L’acord és possible, el desacord també”

.        “És conegut que la presidència l’hauria d’ocupar una persona que obrís un nou cicle de consens i estem en una fase de diàleg permanent però té molta importància el com, el què i el quan”

.          El temps s’esgota, el 4 desembre comença una campanya però jo aspiro i espero que el silenci no és una mala senyal. Si no ens estem discutint públicament significa que estem parlant i parlant és com es busca l’acord, amb totes les contradiccions que tenim. I és que jo penso que també cal una reflexió que és que finalment qui s’està posant d’acord és un espai polític com la CUP amb un espai polític com CDC amb posicions, algunes irreconciliables i algunes antagòniques. En positiu hi ha partit, hi ha futur, en negatiu que a vegades el passat torna”

Entrevista

Joan Tardà: “No contemplo que no hi hagi acord, ara bé, cada dia que passa és un trumfo més en favor dels adversaris”

14/11/2015

Joan Tardà: “No contemplo que no hi hagi acord, ara bé, cada dia que passa és un trumfo més en favor dels adversaris”

Gabriel Rufián, número 1 de les llistes d’ERC al Congrés
Joan Tardà, número 2 a les llistes d’ERC al Congrés

SOBRE EL PROCÉS DE NEGOCIACIÓ PER FORMAR GOVERN:

Joan Tardà:

.- “Jo no crec que la cosa estigui encallada el 20D. El preu del desacord seria un frau tant extraordinari, tant enorme, una alta traició. No contemplo el no acord, estic absolutament convençut que hi haurà acord perquè sinó les consequències serien horroroses. Ara bé cada dia que passa sense acord és un trumfo més en favor dels adversaris. Cal que hi hagi acord i com més aviat millor. Calma i tranquilitat. Compte perquè a vegades els catalans som una mica tribuneros. El que estem fent és titànic i ho estem fent a la catalana.”

Gabriel Rufián:

.- “Molts diuen que no s’aconseguirà però estem amb dues parts que volen el mateix, que és una república independent. En funció d’això no hi ha res que no els faci anar a un acord. Humilitat i confiança”

.- “Per mi és un honor i un somni anar de tiquet amb Joan Tardà. És un honor perquè s’atreveix a fer el que ningú s’atraveix a fer, denunciar un estat que està molt allunyat de la democràcia que ens van prometre. Per mi és l’indiscutible número 1″

ATEMPTATS DE PARÍS

Joan Tardà:

.- Sobre els atemptats de París: “Està en joc el nostre futur, el de totes les societats democràtiques. Aquest món està en escac, venim d’un segle 20 que ha estat profundament dolorós i entrem a un 21 que se’ns albira igual o més complicat”

.- “Si no som capaços de repartir millor la riquesa a nivell mundial les generacions que venen no sé si podran estar orgulloses de nosaltres”

.- “Cal un nou ordre mundial, si no ho aconseguim en els pròxims 20 ó 30 anys anem cap a l’autodestrucció de manera evident. Chomsky ja ens ho deia fa 30 anys. Continuem encara dins una lògica capitalista extraordinària que nomes té com a finalitat depradar, especular i acumular i si aquesta lògica no es trenca es mantindran les grans desigualtats del món que generaran fanatisme i violència. Ha arribat un moment en què les democràcies han de fer d’una vegada per totes la catarsi. No pot ser que les democràcies, també l’estat espanyol, siguin les grans venedores d’armes a tots els sàpatres del món. ”

Gabriel Rufián:

.- “Avui és dia de donar tot el suport i la força al poble francès, de transmetre molt d’amor i suport perquè estan vivint uns moments terribles”

.- “Tot això no va de cap déu ni de cap creença. Això és barbàrie i són assassins, i els que assassinen aquí abans ho han fet allà. Tot això ens ha d’unir més i no separar encara més”

Entrevista

Entrevistem Gabriel Rufián (Súmate/ANC. 17/10/2015)

28/10/2015

Gabriel Rufián, portaveu de Súmate i de l’ANC, ha dit avui que:

.- Sobre les converses per formar govern: “No s’anirà a unes altres eleccions. (…) Crec que s’arribarà a un acord, com sempre han fet, ho han demostrat sempre. L’escenari alternatiu és molt pitjor, que és fer el joc a un estat espanyol que nega la identitat d’aquest país”

.- Sobre la declaració d’Artur Mas aquesta setmana al TSJC: “Va ser molt bonic veure un poble responent a una acció de l’estat contra un president que només donava resposta al que el poble demanava”

.- “Em sembla que aquest poble ha desconnectat i es va demostrar l’altra dia que és imparable, qui pensi que pararà això s’equivoca enormement. Això no té marxa enrera”

.- “Qui pensi que tot això va d’un polític o d’un partit s’equivoca, això va de guanyar un país.”

rufian

.- Sobre les seves intervencions a 13TV: “Quan vas allà no esperes convéncer a cap dels tertulians però em sembla que s’ha d’anar a trot arreu, s’ha de parlar amb tothom, hem d’intentar reflectir que som gent normal, que anem allà on ens convidin”

.- “Cap tertúlia ni cap portada d’un diari ni cap editorial ho pararà”

.- “Ells ens volen enfadats i petits i quan ells veuen que tu no perds les formes ni et poses al seu nivell dialèctic perden”

.- Sobre les eleccions del 27S: “Hi ha molta feina a fer a l’àrea metropolitana. Es va guanyar a on mai s’havia fet i com mai s’havia fet i dona sortida a un mandat popular molt gran. L’independentisme ha guanyat”

.- Sobre les CUP: “Les CUP em sembla un partit que ha demostrat moltes coses, una enorme responsabilitat, molta més de la que suposava. Han fet una feina enorme (…) La CUP no ha fet tanta política com decència. Però no només la CUP, també gent d’ERC, han intentat canviar una mica la història parlamentària. També s’ha de valorar el viratge que han fet des de CDC, són gent que està fent un viratge i donar resposta al que aquest poble vol ser”

Entrevista

Entrevistem el jutge Santiago Vidal (10/10/2015)

28/10/2015

SANTIAGO VIDAL, jutge i director del Programa per a l’Estudi de les Institucions Judicials de la Generalitat, en entrevista a La Primera Pedra, va fer les següents declaracions:

.- Sobre les declaracions judicials de la setmana que ve: “Tinc molta experiència en assenyalar vistes i sabem perfectament el que fem quan fixem una data (…) Si ha estat per ignorància em sembla flagrant i inacceptable que un alt càrrec de la judicatura espanyola a Catalunya ignori que el dia 15 d’octubre és el dia que van afusellar el president Companys i si ha estat per mala fe em sembla pitjor perquè és un símbol per molts catalans i per tant que citi el president de Catalunya el mateix dia que va morir l’últim president democràtic em sembla d’un mal gust i una mala fe inadmissible”

.- “El recorregut d’aquest procediment serà molt curt. De fet encara està viu. Des que es va posar en marxa, el mes de febrer, no s’ha fet cap diligència més”

.- “Els consellers i el president van a explicar la seva versió dels fets. Jo diria que aquesta setmana comença tot i el dia 16 és possible que s’hagi acabat si s’arxiva”

.- “No es donen els requisits legals de cap de les figures que se’ls imputen”

.- “La justícia espanyola té dos dèficits greus. El principal és la lentitud per tant podem estar parlant de fins a 3 anys i l’altre és la independència dels jutges. Això ho diu la Comissió Europea, no ho dic jo”

.- Sobre els resultats del 27 de setembre: “Hauriem d’haver tret uns millors resultats el 27S. Han estat satisfactoris però una mica insuficients perquè el procés i el full de ruta fos una mica menys difícil del que ja és”

.- “Sóc optimista, (…) Per fi ens hem pogut comptar i planteja una situació absolutament necessària de debat. Jo auguro que, sigui quin sigui el resultat de les eleccions espanyoles del desembre, el mes de gener-febrer entre Catalunya i Espanya per fi ens podrem asseure en una taula a parlar com a persones civilitzades, nosaltres per parlar de com ens n’anem i ells a parlar de com volen que ens quedem i ja veurem”

.- “El 2016 serà molt més tranquil que el 2015, serà un any molt més polític en el sentit de taules bilaterals de negociació. I si al final no ens posem d’acord la normativa internacional dona solucions a l’atzucac que seria demanar un arbitratge a la Unió Europea”

.- Sobre les condicions de la CUP:” El terme república popular democràtica.. Jo el terme “popular” l’eradicaria del vocabulari català per les connotacions que té, a mí república de catalunya em satisfà i podria ser l’embrió del que jo sempre he destjat que és una república federal ibèrica”

vidal

.- Sobre la suspensió de sou i feina per part del CGPJ: “Estic content i orgullós del que vaig fer”

.- Sobre les amenaces de mort i injúries de què son víctimes persones com Artur Mas o Oriol Junqueras: “Trobo preocupant que la Fiscalia General de l’Estat i alguns col.legues meus no donin importància a injúries, insults, amenaces de mort quan tenen aquest contingut i, en canvi, quan tenen un altre contingut s’ho agafen més seriosament”

.- Sobre el TC: “Fa poc, fa dos mesos, es va publicar una llistat de greuges on apareixen totes les sentències publicades pel TC que afavorien reclamacions de Catalunya i que el govern espanyol no les ha executat, perquè no s’ha fet res a nivell jurídic perquè es complissin aquestes sentències??”

Entrevista

Entrevista a Oriol Junqueras, president d’ERC (19/9/2015)

28/10/2015

Oriol Junqueras, president d’ERC i candidat número 5 de la llista del Junts pel Sí, va dir en una entrevista al programa La Primera Pedra, el dia 19 de setembre, que:

.- Sobre la declaració dels bancs sobre una possible independència a Catalunya: “El fet que tinguin aquesta necessitat d’escampar dubtes, aquesta pressió, segurament és senyal que interpreten que anem molt bé, si interpretessin que anem malament no farien tot això, en part en aquest sentit ens hauríem de felicitar”

.- “Tot aquest supòsit es fonamenta en la idea de que Catalunya estaria fora de la UE, cosa que no passarà mai”

.- “Algunes d’aquestes persones que insinuen això són les mateixes entitats que han contribuit a una crisi brutal a tot arreu i per tant confiar en el criteri d’aquells que ens han abocat a la crisi quan podem confiar en el criteri de la immensa majoria dels ciutadans d’aquest país no hi ha color, per tant estem molt tranquils”

.- “Crec que entra dins la normalitat, que no vol dir que cregui que sigui bo, que els aparells de l’estat intentin defensar els seus privilegis (…) Tenen dues opcions: intentar convence’ns que les seves propostes són millors i l’altra opció és fer por, i han optat per la por, cosa que deu voler dir que no tenen gaire arguments per convence’ns”

.- “No he sentit a cap banc alemany, holandès, britànic , nord- americà, tenir cap dubte respecte els seus dipòsits de Catalunya, si ningú d’aquests té cap dubte, perquè l’hauríem de tenir nosaltres?? I si hi ha alguna entitat financera que té dubtes sobre ella mateixa, sobre la seva solvència, està bé que ho digui, està bé que les coses estiguin clares perquè, sabent-ho, podrem prendre les millors decisions, siguin les que siguin”

.- “Hem de ser conscients de les dificultats que ens posaran”

.- “Jo crec que obtindrem una majoria àmplia, suficient per fer-ho, no té cap sentit que cada vegada que superem la prova última després haguem de superar-ne una altra perquè l’estat mai reconeix la majoria democràtica. Nosaltres quan hem perdut hem respectat el resultat, la nostra demanda és molt simple: el dia que nosaltres guanyem que tothom respecti el resultat com hem fet sempre”

.- “Som conscients de l’enorme dificultat però estic segur que si la gent es mobilitza i és consequent crec que ho tenim a tocar, mai hem estat tant a prop”

.- Sobre el cara a cara de dimecres amb el Ministre Margallo a 8tv: “No tinc consciència que el proposés jo aquest cara a cara. Amb el ministre García Margallo ens vam conéixer i vam coincidir al Parlament Europeu i em sembla una persona molt preparada en molts sentits, una persona educada i cordial. Al mateix temps és evident que hi ha moltíssimes coses en les quals no estem d’acord i estem en clar desacord”

junk

.- “Quan a preguntes d’un periodista sobre unes declaracions que havia fet el Ministre jo vaig dir: si ho té tant clar que em citi el tractat, la directiva que justifiqui això que està dient, si no m’ho cita deu ser que no existeix i si no existeix no té fonament per dir el que diu. Aleshores el Sr Ministre va dir que no tenia inconvenient en debatre-ho, doncs jo vaig dir que encara menys. Després el PP l’ha renyat però finalment sembla que el debat es farà”

Entrevista

Entrevista amb Carme Forcadell, poc abans de ser presidenta del Parlament

28/10/2015

3 d’octubre de 2015.

CARME FORCADELL, número dos de la candidatura de Junts pel Sí i expresidenta de l’ANC, en una entrevista a La primera pedra, va fer les següents declaracions:

.- Sobre les declaracions d’Oriol Junqueras al Consell Nacional d’ERC que ha dit que el paper de les persones és irrelevant en el procés: “És veritat el que diu Junqueras, l’important és el què i el com, no tant el qui. L’important és el procés, però també és veritat que “Junts pel Sí” tenim una proposta de president que és Artur Mas. Entenc a la CUP perquè ells, durant tota la campanya, han estat dient que no farien Mas president i això ho deuen als més de 300.000 electors. Per part nostre, a “Junts pel Sí” hem estat dient durant la campanya que Mas seria el president, i ho devem als més d’un milió 600.000 electors. Però també entenc que els dos electors celebrarien que arribessim a un acord, per tant és el que hem de fer, hi ha camins i estic segura que s’arribarà a un acord”

.- “No hi haurà xoc de trens, hi haurà vies per tothom.

.- “És un moment històric i tots som conscients del moment que estem vivint, com ha arribat en tants altres moments transcedents d’aquest procés. També semblava que no ens posariem d’acord amb la data i la pregunta i ho vam fer, semblava que no ens posariem d’acord amb la candidatura conjunta i es va fer,… és a dir estic convençuda que hi haurà acord perquè tots entenem que és bo pel país que s’hi arribi”

.- “Per posar-nos d’acord hi ha moltes coses a negociar, no només qui serà o no president, hi ha moltíssimes més coses importants a negociar”

.- Sobre la imputació del president Mas pel 9N: “L’únic culpable d’aquesta situació és l’estat espanyol i els tribunals espanyols. És una aberració que un president hagi de trobar-se en aquesta situació per posar les urnes, per fer el que li demana la majoria de la població, l’únic culpable és l’estat espanyol i la justícia perquè no hi ha separació de poders. Això és incomprensible. Això a Europa no s’entén i això fa veure a Europa que el govern espanyol no és tan democràtic com diu que és”

forcadell

.- “És veritat que hi ha hagut més protagomisme pels 3 primers homes de la llista però és que un era el cap de llista, l’altra el líder d’erc, i l’altra el president de l’altre partit….La veritat és que ho he anat a molts mítings i la Muriel també i què passava?? Doncs que els mitjans ressaltaven les paraules del president Mas…A mí m’hauria agradat més visibilitat de les dones en general perquè som més de la meitat de la població però també he de dir que no ha estat tant de la campanya de Junts pel Sí sinó dels mitjans, quina declaracions anaven a buscar??”

.- Sobre el resultat de les eleccions: “És un resultat excel.lent. Totes les enqueestes deien que si hi havia un 70% de participació l’independentisme no guanyàvem, ens deien que no podriem créixer, per tant és un resultat excel.lent. Va votar gairebé el 78% de la població i l’independentisme ha crescut i això tira per terra aquesta teoria, s’han trencat molts tòpics.”

.- Si es veu de presidenta de la Generalitat: “Jo no m’hi veig”

.- “Estic molt contenta d’haver arribat fins aquí i estic disposada a anar allà a on faci més servei, ajudar perquè això surti bé”

Apps i tecnologia

Andròmines Endrino: La rentadora amb botó de pausa

06/09/2015

Samsung acaba de presentar una rentadora que ens estalviarà més d’un disgust quan fem una bugada. Tots els que posem rentadores ens hem trobat alguna vegada amb què poc després de posar la màquina a rentar, ens trobem per la casa alguna peça de roba que ens hauria agradat incloure en aquella bugada que ja ha començat.

Però la rentadora ja està en marxa. Ja no la hi podem posar. Això era fins ara, perquè la multinacional koreana acaba de donar a conèixer la WW8500 AddWash, una rentadora que permet pausar el procés de bugada i ficar la peça de roba que necessitàvem rentar.

aSamsung-WW8500-AddWashCom podeu veure, la WW8500 AddWash té una porteta tipus escotilla que permet posar des d’uns mitjons fins a uns pantalons o una samarreta, envara que la resta de roba estigui a mig rentar.

De moment, l’equip de Samsung a l’Estat espanyol encara no disposa de preu de venda ni data de llançament. Però no creiem que triguin gaire. No ens estranyaria que fos una de les compres estrella del Nadal.

@victorendrino

Aixo es un escandol

http://www.racalacarta.com/download.php?file=0719%2008h%20(Diumenge%2019-07-15)%20Aixo%20es%20un%20escandol%20(%20).mp3 Descarrega-te'l AIXÒ ÉS UN ESCÀNDOL: AMOR DE HOMBRE – MOCEDADES

19/07/2015

Vem arrencar temporada amb el Secretaria de Mocedades, i ha volgut la vida que tanquem el cicle amb aquest Amor de Hombre, que compta amb la emoció i la èpica que tota secció necessita per rematar la jugada com Déu mana. Ay amor de hombre, que estàs haciéndome llorar una vezmás! Resulta que la cançó aquesta és més rara que veure un català pagant el peatge i fent bona cara, i ara mateix l’analitzarem, però abans, posem-nos en situació, que surten els de Bilbao, i quan un vasc puja a l’escenari, s’ha de guardar la compostura, que mai no se sap qui es treurà un tronc d’alsina de la butxaca i t’engegarà les ulleres a prendre pel sac…dispara’m els primers compassos, Dani…

Ja està, no em cal sentir-los cantar, ja els visualitzo. Això eren els setantes, per tant del Mocedades original només en quedaven sis. Quatre tios amb melena i bigoti mexicà tipus anunci del tomate Orlando, i una noia amb el pentinat de la reina emèrita Doña Sofía, que és un pentinat amb consistència, com un perrucot d’aquells dels clics de Famóbil, amb un pès específic. No te la pots imaginar pas, a la Sofía, fent un anunci d’aquells de xampú on la noia remena el cap i el cabell li voleia al voltant. Aquell cabell està esculpit a la pedra, té la consistència d’un entrecot, te’l poses damunt la closca allò txap, i és inamovible. I al tanto que entra l’Amaya, la líder del grup, que si ja de per si és una senyora d’esmorzar de forquilla, imagina-te-la amb un vestit blanc amb farbalants. Aquesta dona s’apunta a fer el reto Danacol, i el repte, és pel iogurt, que surt fugint per la finestra. De lluny sembla un vaixell de creuer, i de prop, també. Un carnestoltes la va pillar el toro, i només va haver de posar-se per sobre unes tovalles blanques per convertir-se en el Costa Concòrdia. Té una veu espectacular, així que deixem-la fer i delectem-nos amb aquests versos que ja han passat a la història…

D’entrada, al vídeo i amb el primer pla que li fan, ens adonem de dues coses. La primera, que la cantant de Mocedades no necessita retrovisors al cotxe, perquè com alguns peixos, té els ulls a banda i banda de la cara. Entre un ull i l’altre hi cap el circuit de Montmeló, fet que li atorga una vista panoràmica que ja l’hagués volgut el Dioni conduint la famosa furgoneta. La segona, que fa playback i s’equivoca cada dos per tres, però com que és una professional, ella tira milles, i a qui no li agradi, que s’hi posi fulles o es faci un Sudoku, perquè per aquelles èpoques només hi havia un canal de televisió, y esto es lo que hay. En la seva defensa diré que no m’estranya gens que no s’aprengués la lletra, perquè allò és més complicat que fotre’s un arròs tres delícies amb bastonets. Sombra lunar, que me hiela la piel al pasar, se enreda en mis dedos, me abrasa en su brisa, me llena de miedo. Si estàs espantada tu, Amaya, imagina-te’l a ell, de veure’t venir, perquè ell serà sombra lunar, però tu sembla que t’has menjat el planeta saturn per berenar. Paradoxalment, llueix el pentinadet de la Eva Nassarre, cosa que fa que l’experiència de gaudir d’aquesta actuació sigui encara més bizarra. Vinga, tothom a cantar mentalment, que la tornada ja ens la coneixem…

Que estàs llegando y ya te vas, una vez más. Allò que ens ha passat a tots, que hem quedat per una cita a cegues en un bar, anem decidits, però quan veiem a través del vidre que el tio que ens espera dins és una barreja entre Don Pimpón i el Monstre de Banyoles, fots una frenada in extremis que et queden els talons de les sabates clavats allà a la porta, i allà les deixes, a modu testimonial, mentre fuges descalç carrer avall. Si n’hi deuen haver, de sabates marcades a l’asfalt, en aquest món, el meetic i el xateig online ha causat més estralls que l’atac a Pearl Harbor.  Juego de azar, que me obliga a perder o a ganar. Home fills meus, els jocs és el que tenen, o s’hi guanya o s’hi perd, que t’ho prenguis millor o pitjor ja és cosa teva. En sé d’un que un dia va perdre al Trivial Pursuit i té els quesitos enganxats al sostre, de la patada que li va clavar al tauler. De tant en tant van caient, el dia de Nadal en va anar a petar un al mig de l’escudella. Mira, quesito groc, el més difícil! Li va tocar a l’àvia, i se’l va cruspir, perquè si és al plat i és gratis, la tercera edat no perdona.

Imagen de previsualización de YouTube

Puñal que corta mi puñal, amor mortal! Quina lírica, són els versos d’algú que s’acaba de pimplar mitja ampolla d’orujo del groc. Sempre hi ha algú que pregunta: de què és el groc? I ja surt el lumbreras: D’herbes! I el verd amb què el fan, amb peces de Lego? No sé de què està fet, però allò i un desatascador de tuberias són la mateixa cosa. Constata la meva teoria que els Mocedades van pimplats el vers Te quiero, no preguntes ni porqué ni porqué no, no estoyhablandoyo. Parla el xupito de GrandMarnier, i el que m’estranya és que aquella colla entressin cantant l’amor de hombre i no pas l’Aleluya Aleluya, cada uno con la suya. Canto de gorrión, que pasea por mi mente. Anda ríndete, si me estàs queriendo tanto. Sí senyor, rendeix-te i claudica a les exigències de l’Amaya, que ha vingut amb sis tios de Bilbao a buscar-te, per assegurar-se la jugada. Així és com es fan les coses, sis vascos a les portes de l’església el dia d’una boda, i que el nuvi miri de posar un peu fora, que li plouen quatre mandobles que valen per deu, perquè fins que no has rebut una castanya d’una mà que ha pescatbonito del Norte, no saps el que és una castanya en condicions.

Ella s’haurà finiquitat dues ampolles de Melody, però ell pel que es veu ha esmorzat seques amb cansalada, i la nube de gas que me empuja a subirmás i más, ha d’anar pujant escales aquella dona i refugiar-se al pis de dalt, gràcies a la denominada tàctica de la mofeta. Si la tia no et convenç, obres l’espita i que la natura, que és sàvia, faci la feina bruta. Aquesta infernal nube de gas me aleja del suelo, me clava en el cielo con una palabra. Més aviat amb quatre: Sales de frutaEno, que tant van bé per pair, com per netejar el fons recremat de l’olla de llenties, tu, és un producte efervescent i polivalent. Ella mentrestant, des del pis de dalt, que li vagi fotent a l’azúcar blanca, negra sal, amor vital! La negra sal, a poder ser, amb un cafè carregat, a veure si ens baixa la tonteriaque portem a sobre i posem seny.

Serveixi aquesta cançó com a lliçó, filles meves, ara que és època d’amors d’estiu, de no atabalar els homes i deixar-los espai, que si tenen ganes de matraca, no patiu que ja vénen solets, no necessiten incentius, hi van de cap  com les pollilles a la làmpara. Moralina: contenció, però calces sempre netes, per si patim un accident, que això ho han dit les mares de tota la vida. I amb aquesta imatge i la dels Mocedades, ells amb el mostatxo lerele i les dues pàjares disfressades de paracaigudes, us deixo. No us queixareu, una visió tan impactant la podeu estirar i rememorar fins a finals d’agost. Bon estiu a tothom!

Aixo es un escandol

http://www.racalacarta.com/download.php?file=0712%2008h%20(Diumenge%2012-07-15)%20Aixo%20es%20un%20escandol%20(%20).mp3 Descarrega-te'l Això és un escàndol: Bailando – Enrique Iglesias

12/07/2015

Vinga que ja s’acaba la temporada, i no podia pas ser que no en féssim cap de l’Enrique Iglesias. El seu pare ja va treure el nas per la secció fa uns mesos amb una cançó horripilant i adictiva a parts iguals:  Como me gusta el bacalao. Quan un pare de família fa d’aquesta afirmació la seva cançó bandera, companys, automàticament es guanya el meu respecte i admiració infinita, una medalla on hi digui ole tu, i el dret a ser homenatjat a la primera pedra cada dos per tres. Som-hi per tant amb l’Enrique, a qui també li agrada el peix ambsenseaturador, i avui mira de camelar-se una noia a ritme de guitarra espanyola i ritmo latino…

A veure, d’entrada, presentació salchichera d’aquesta veu en off de cachondocaribeño. Què escolteu, vosaltres? Jo sento Jijiji, jajaja, Enrique Iglesias, en persona. Que sembla ser que ara es porta molt això de presentar l’artista abans no comenci a cantar. Quines modes modernes, això abans no passava. Sortien els Mocedades amb aquella Amaya allà al mig, que semblava que venia de fer la ruta del Xató, a punt d’esclatar-li els pantalons de campana per totes les costures, i no sortia per allà ningú dient: Mocedades, las dos Hermanas que están ternescas, i la comparsa de bigotuts, que eren del barri i no tenien on dar-la. Escoltaves els primers compassos i s’arrencava aquella amb l’amor de hombre, i ja estava clar el percal. Ara no, perquè ara tot sona igual, i per tant s’han de fer les presentacions pertinents. Enrique Iglesias. En persona, diu, com dient oju, pareu màquines, que és ell de veritat, eh? Que no ens ha enviat un gat d’escaiola movent la boca, eh?. I li fot un Deséame, per rematar-ho tot plegat, per si tenies dubtes de com t’has de sentir escoltant la cançó. Aquesta cançó està dissenyada perquè desitgem l’Enrique, no pas perquè fem temps a primera hora del matí mentre ens fumem el fortuna obligat abans de passar pel lavabo. Bé, això és el que jo escolto en aquesta intro, tot i que després m’he informat, i resulta que no diu en persona, diu Gente de Zona, i no diu Deseame, sinó Descemé, que son els mindundis que acompanyen l’Iglesias mentre recita aquesta oda a les relacions d’una nit. Escoltem-lo, va…

Vinga va ja ho tenim això. Al vídeo, un grup de flamenques fent un duel de ball amb un altre grup de paies més modernetes, streetfighter de coreografies a quaranta graus a l’ombra. Perquè la canalla ja ho té, això, tenen poc enteniment. Quan la resta de la humanitat es deixa morir al sofà d’escai amb una horxata a la mà i el tour de frança a la tele, la jovenalla surt al carrer a ballar, perquè són així, com el conill de Duracell, amb les piles carregades sempre. Danzad, malditos! Ja us arribarà, ja, el dia que haureu de pujar quatre escales i us sonaran els pulmons com un parell de gaites escoceses. Entre totes les flamenques vestides de negre, una tia jamona vestida de vermell, per deixar clar que de tot el ramat, l’enrique li canta a la guapa. Déu nos en guard que algun dia algun cantant d’aquests o estrella de cinema li dediqués tres minuts a un callo rescalfat, el món se sortiria del seu eix i l’aigua de l’aixeta sortiria cap amunt. Els homes guapos han de sortir amb dones guapes, això és així. Després els passa com a l’actor Hugh Grant, que els pesca la policia a hores intempestives dins del cotxe fent la postura de la flor de loto amb una paia que sembla un travesti del Sidney Poitier després de fotre’s de cap per un terraplè tres cops seguits. De cara a la galeria, però, ells sempre amb les dones més sofisticades, fent el paperot. Si te miro se me corta la respiración. Cuando tu me mires se me sube el corazón. On se te sube, nen? A la planta joven, territorio Vaquero? És el primer cop que ho sento, això, que a algú li puja el cor a algun puesto, però tampoc no m’extranya. Veu aquell tros de jaca, i amb el rebombori que se li organitza a la bragueta, la resta dels òrgans del cos s’han de recolocar d’alguna manera. Això és com quan et poses uns pantalons faixa, que la cansalada et puja cap amunt. Et queden les cames primes, però els mitxelins s’enfilen fins les aixelles, que portes allà sota els braços prou chicha com per fer-ne tres safates de mandonguilles. Oju que torna a sortir el de la veu en off…

Bailando, tu cuerpo y el miollenando el vacío, subiendo y bajando. Tornem-hi amb el subiendo y bajando, sembla ser que l’Enrique ha quedat amb aquesta noia als llits elàstics de la fireta del poble, i això ja comença a agafar un caire de cinquanta ombres de Grey, cosa que no ens ha de sorprendre, perquè estem parlant, cal recordar-ho un altre cop, del fill de Julio Iglesias bacalao, i Isabel Preysler vine Vargas Llosa que t’ensenyaré una manera alternativa de jugar al pingpong. És descendència de dues forces de la natura en matèria de seducció, amb la sang d’Enrique Iglesias es podria fer trempar les pedres i emmidonar el coll de les camises. Aquest home entra a la fruiteria i surten les figues de la caixa ballant la conga de Jalisco.

Con tu física y tu química y también tu anatomia la Cerveza y el tequila y tu boca con la míaya no puedomás. Colló quantes coses, la física la química l’anatomia, cervesa, tequila, les boques, falta que feu la vertical i us pugi una enxaneta a sobre a coronar-ho tot plegat. Con tu filosofia tu color, tu fantasia, esta melodia, mi cabesa està vacía. Això ja ens ha quedat clar amb la lletra de la cançó, que s’han limitat a ajuntar paraules acabades amb ia al librealbedrio i al tuntún. Filosofia, fantasia, melodia, els ha faltat judía i mi tia, la de Castelló d’Empúries. Vinga, foteu-li a la tornada ja, que això s’està fent més llarg que el picardies de la Mari Sampere…

Imagen de previsualización de YouTube

Yoquiero estar contigo, vivircontigo, bailarcontigo, tenercontigo una nocheloca. A veure en què quedem, vols una nocheloca, o vivirconmigo? Que si et despistes aquest ja agafa maleta i raspall de dents i ja el tens instal·lat a casa amb el Teleindiscreta a la mà. És el que té la crisi, el que no corre vuela, si tens casa pròpia nena, prepara’t per l’exèrcit de gorrons que se t’encolomen a buidar-te la nevera. Rollo de una noche, i un cop els tens a dintre no els fots fora ni amb el flicacruzverde, eficàcia probada.

Tu me mires y me llevas a otradimension, estoy en otradimensión, diu l’altre burro, que ja era hora que aparegués a la cançó, amb la veu de cagamandúrries que té, molt estrella convidada però quan obre la boca n’hi ha com per clavar-li un jec de nates. Qué ironia del destino no poder tocarte. Perquè no la pots tocar, Enrique, fill meu? Que acaba de sortir del forn, com una safata de canelons? Posa’t unes manoples i tira milles, Enrique, que la vida és curta! Exactament igual de curta que la meva paciència, que ja està sota mínims, i no tinc l’edat de les fans d’aquest home, que com que són joves, aguanten carros i carretes.

En fi nens i nenes, aquí teníeu el bailando, una cançó on l’Enrique posa les coses a punt de caramel per després dir-nos que no ens pot tocar, i on ens ensenya la valuosa lliçó que per seduir algú t’has de fer pregar i jugar a l’estira i arronsa. Bailando me’n vaig jo també, però amb el meu marit, que quan diu que vol llenties és que les vol, i quan toca bròquil està de morros tres dies seguits. Com a mínim se’l veu venir d’una hora lluny, i les subtileses i ambigüitats, per quan faci menys calor, escolta.

Entrevista

http://www.racalacarta.com/download.php?file=0712%2009h%20(Diumenge%2012-07-15)%20Entrevista%20(%20).mp3 Descarrega-te'l Una parella proposa una nova manera de viatjar

12/07/2015

Pilar Puig i Tito Español són dos catalans que porten tres anys viatjant i compartint felicitat amb persones que ho necessiten. Aquest matí, hem parlat amb la Pilar perquè ens expliqui com funciona “MOU”, la seva ONG, que destina el 100% de les aportacions que rep a crear moments de felicitat.

En un principi, per ells viatjar només significava passar-s’ho  bé però un viatge a Romania ho va canviar tot: “A mesura que viatjàvem cada cop ens sentíem més incòmodes veient gent que passava necessitats”. Seguidament,  Pilar ha afegit: “vam imaginar com volíem un món més just, vam decidir convertir-nos en una eina per repartir felicitat”.

La idea darrera de “Mou” és senzilla, la parella demana aportacions i la totalitat la donen a algú que sigui “infeliç”: menjar, roba, medicaments, material escolar…

Posteriorment, immortalitzen aquests petits moments de felicitat per compartir-los a la seva pàgina web i les envien a la persona que ha aportat diners: “Creiem que les imatges són l’eina més adequada per arribar a la gent i contagiar l’esperit d’ajudar les persones”.

Imagen de previsualización de YouTube

Al setembre, faran el viatge de les seves vides durant 9 mesos per tota Sudamèrica, per seguir creant somriures. A més, aprofitaran totes les aventures i experiències de les persones que es vagin trobant, per gravar un mini-reality per difondre aquests petits moments de felicitat. Finalment, ha dit: Som només dues persones, viatgem el que podem, tant de bo tinguéssim més viatgers, i a tothom li sortís de dins fer bones obres i repartir moments de felicitat sense haver de rebre donacions”.

%s1 / %s2