RAC1ncentrat
Ara, de 6 a 8 h
RAC1ncentrat
amb Edu de Batlle
En Directe
I després, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Hamburgueses, són el que ens pensem?

Error 500

Error 500

Creieu que les hamburgueses envasades que us venen als supermercats i que us mengeu són realment el que semblen o el que us diuen que són? L'Organització Catalana de Consumidors i Usuaris, l'OCU, ha denunciat irregularitats en l'etiquetatge de la composició d'algunes hamburgueses que es comercialitzen en alguns establiments. Ens diuen que són 100% vedella i no sempre és així. L'OCU ha trobat ADN de cavall en hamburgueses fresques de boví envasades per algunes marques. Aquesta notícia la hem comentat a la secció de nutrició de la doctora Magda Carlas.

CONSULTA DRA. CARLAS: 93-322-11-22

RECEPTA GUANYADORA DE LA SETMANA

CALDO DE CEBA AL CURRI

INGREDIENTS (4 persones):

- 1'5 litres d'aigua

- 3 cebes (a poder ser de figueres)

- 1 branca d'api

- 1 o 2 pastanagues

- 1 carcassa de pollastre

- 1 bon tall de vedella

- 1 culleradeta de cafè de curri

PREPARACIÓ:

-Pelem i netegem les cebes. Les tallem a rodelles gruixudes (d'un dit aprox.) i les posem a la safata del forn a gratinar durant uns 10 minuts. L'objectiu no és coure la ceba, sinó aconseguir que agafi color sense haver de fregir-la i evitar així greix innecessari. Al quedar la ceba torrada, li donarà al brou un color daurat molt bonic.

- Posem a l'olla l'aigua, el pollastre, l'api, la pastanaga i la vedella i ho fem bullir uns 15 minuts.

- Afegim al brou que ja s’està fent a l’olla, la ceba daurada al forn i el curri. Val més posar molt poc curri i anar tastant, ja que és molt saborós! Ho deixem bullir mitja hora més.

- Colem tot el caldo però reservem la ceba i la vedella. Agafem la vedella i l’esparraquem a tiretes molt fines. L’afegim al brou. Amb la ceba, que haurà quedat ben tova, fem el mateix i l’afegim al brou. Així, la ceba i la vedella ens faran la funció de la pasta.

- Deixem bullir la ceba i la vedella esparracada al brou durant un minutet. Ho tastem i hi afegim sal si fa falta, ja que no n’hem posat en cap moment de la cocció degut al sabor que la ceba torradeta i el curri li dona.

- Si volem, ho podem presentar amb una torradeta de pa amb formatge gratinat pel damunt.

PROPER REPTE: Pomes al forn creatives