Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Mireia Carbó, cuina visual - IMO

Error 500

Error 500

La cuinera Mireia Carbó ens ha visitat en directe a l'Auditori de l'IMO. Amb ella hem parlat de la cuina que ens entra per la vista. Segur que sovint haureu sentit expressions i dites que lliguen la nostra visió a l'experiència de menjar. Doncs la Mireia ens ha proposat un menú que entra pels ulls i també ens ha anunciat la inauguració, la propera setmana, de la seva pròpia escola de cuina.

Més info: www.mireiacarbo.com

RECEPTES DE LA MIREIA CARBÓ:

Crema de carbassa i pastanaga amb taronja i formatge amb toc de safrà

Ingredients:

500 gr de carbassa

6 pastanagues

1 ceba

1 litre de brou de verdures o aigua

oli d'oliva

sal i pebre

Per a la guarnició:

grills de taronja

100 g de formatge de cabra o feta

Per a l'oli de safrà:

10 brins de safrà

100 ml d'oli d'oliva 0,4º

Peleu la carbassa i talleu-la a daus grans. Peleu les pastanagues i talleu-les similars als de carbassa. Peleu la ceba i talleu-la a mitges llunes fines. Dins una olla escalfeu un raig d'oli d'oliva generós i coeu-hi la ceba fins que intenti agafar color. Incorporeu-hi la carbassa i les pastanagues, l'aigua i un pessic de sal i pebre. Deixeu-ho coure uns 30 minuts. Enretireu part de l'aigua i tritureu-ho fins aconseguir una crema.

Per a l'oli de safrà escalfeu l'oli a foc molt suau, quan sigui calent afegiu-hi els brins de safrà i enretireu l'oli del foc. Deixeu-ho refredar i coleu-ho un cop fred.

Serviu la crema calenta amb uns grills de taronja i una mica de formatge de cabra esmicolat i un rajolí d'oli de safrà.

Bunyols de bacallà amb pebrots del piquillo encaramel·lats

Ingredients:

250 g de bacallà esmicolat

1 all

2 cullerades de farina o Maizena

1/2 sobre de llevat

1 ou

Pels pebrots:

6 pebrots del piquillo

1 all

2 cullerades de sucre morè

Oli d'oliva

Elaboració:

Esmicoleu el bacallà ja dessalat i al punt de sal. Piqueu l'all molt petit i barregeu-lo amb el bacallà esmicolat, el rovell de l'ou, la farina i el llevat. Muntar la clara a punt de neu i barregeu-la amb la pasta dels bunyols. Escalfeu oli d'oliva i fregiu petites porcions amb l'oli ben calent.

Pels pebrots, escalfeu l'oli amb l'all laminat. Quan l'all intenti agafar color, incorporeu-hi els pebrots tallats a tires amb el sucre i deixeu-ho confitar uns 10 minuts a foc molt suau. Serviu els bunyols acompanyats de pebrots i si pot ser tot plegat punxadet amb un pal de broqueta.

Pastisset de formatge amb saltat de maduixes en tatin

Ingredients per a 7 motlles individuals

Per als pastissets:

300 g de formatge cremós d'untar

125 g de sucre

1 iogurt grec

10 g de formatge parmesà ratllat

2 ous

2 cullerades de maizena

Pel saltat:

2 peres

100 g de sucre

25 g de mantega

1 taronja

Ratlladura de llimona

Barregeu tots els ingredients del pastís amb la batedora elèctrica. Pinteu amb mantega els motllos individuals i empolvoreu-los amb farina. Ompliu-los amb la barreja anterior. Coeu els pastissets al forn, a 150º durant uns 35 minuts. Pel saltat, talleu les peres a daus petits. Feu un caramel amb el sucre, la mantega i la ratlladura de la llimona. Afegiu-hi els daus i el suc de la taronja i deixeu-ho coure uns minuts. Serviu els pastissets freds acompanyats del saltat tebi.