RAC1ncentrat
Ara, de 6 a 8 h
RAC1ncentrat
amb Edu de Batlle
En Directe
I després, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Blogs: Ateneu Popular, Cafè Dakar i Coffee and Brunch BCN

Ateneu Popular .

Atenció, perquè el nom enganya.

Amb aquest títol és difícil endevinar que es tracta d'un bloc sobre disseny i publicitat, que va néixer el 2001, i que està molt ben valorat. Alguns experts diuen que es troba entre els 5 més influents del món d'aquesta temàtica, escrits en castellà.

Com que és un bloc de disseny hi trobareu, per exemple, diverses tipografies, que us podreu descarregar.

Però com que també és un bloc de publicitat, hi trobareu comentaris sobre anuncis i campanyes publicitàries d'arreu del món, algunes de molt curioses.

Cafè Dakar .

Ara anem al Senegal, perquè allà és on viu el periodista Horaci Garcia.

Ell treballava al programa de TV3 Thalassa, però l'any 2009 va decidir deixar el programa per “buscar nous horitzons”, com ell mateix escriu. I se'n va anar al Senegal, des d'on treballa per mitjans internacional (sobretot francesos) i escriu el seu bloc CAFÈ DAKAR.

Si hi entreu d'entrada hi trobareu uns vídeos subtitulats al francès, però no patiu si no l'enteneu perquè més avall hi trobareu ple d'entrades en català. I els vídeos també està en procés de subtitular-los al català.

El que hi trobareu són històries quotidianes d'un país que a nosaltres ens resulta molt desconegut.

Tot plegat va néixer el mateix 2009, l'any en què va arribar al país, quan va decidir seguir a diversos venedors de cafè de Dakar, per fer uns vídeos que expliquessin les seves històries.

Allà vendre cafè al carrer és una de les formes que tenen els joves de guanyar-se la vida, de tirar endavant.

Coffe and Brunch.

Aquest és un bloc per saber a quins llocs de Barcelona hi podem trobar un Brunch o bé com el podem preparar a casa nostra.

Recordem que és un brunch, que no tothom ho sap.

Ve de les paraules angleses Breakfast i Lunch i és com un 2 X 1. Menges a les 11h – 12h i és un esmorzar consistent (cafè, torradetes, cereals, pastissos... ous, embotit...).

El que jo no sabia és que la primera vegada que es va fer servir aquest terme va ser el 1896, en una revista anglesa.

Es veu que la clase alta britànica solia donar festa als seus servents el diumenge. Aquests, abans de marxar, deixaven preparat un buffet que podia servir tant per l'esmorzar com pel dinar.

L'escriu la Claudia, una noia que viu a Barcelona i un dia volia fer un brunch. Va estar buscant per Internet i va pensar que seria pràctic que hi hagués un bloc que recollís tots els llocs de la ciutat on trobar-hi un brunch.

Així que va decidir escriure'l ella.