No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

Botigues, amb Xavi Miralles

La Calders

(Passatge Pere Calders, 9. Sant Antoni, Barcelona)

Els propietaris són l’Abel Cutillas (Vinaixa, 1976; filòsof, historiador, periodista i autor entre d’altres de “La mort de Miquel Bauçà”, llibre “mortogràfic” sobre el poeta mallorquí Miquel Bauçà), i la Isabel Sucunza (Pamplona, 1972; periodista, blogaire, autora del llibre “La tienda y la vida” i part de l’equip dels programes d’Emili Manzano “Saló de lectura”, a BTV, i “L’hora del lector”, al C33)

Només hi pot haver-hi una botiga amb més prestigi que la pastisseria d’un poeta... (per exemple: la Pastisseria Foix, propietat de la familia del poeta J. V. Foix. Expliquen que amb 70 anys el poeta encara hi anava a guarnir les mones de pasqua!)

...La llibreria  d’un escriptor! De fet, un altre escriptor que hi podreu trobar en aquesta llibreria és en Martí Sales. A ell i a molta altra gent del món editorial i de la cultura en general.

És una llibreria on hi passaran coses perquè en el seu espai de 200m2 hi ha un escenari per a fer-hi lectures, representacions (L’ultrashow del Miguel Noguera) i d’altres activitats, com ara exposicions, presentacions de llibres...

O engegar un espai de coworking!

LLIBRES: A la llibreria hi podreu trobar novel·la, poesia i assaig. Una part de la llibreria la destinaran a llibre internacional: en anglès, francès i llibre llatinoamericà, especialment de l'Argentina una part on l'Andrés Ehrenhaus en serà l’encarregat) i Diana Hernández ens posarà al dia l'edició des de Mèxic.

També hi haurà llibres de segona mà. El local que ocupa la llibreria, després d’haver estat una fàbrica de botons, va servir de magatzem pels baguls dels llibretes de les parades de llibre vell del mercat de St. Antoni. D’aquí aquest petit homenatge alhora de vendre llibre de segona mà. De fet, tenen intenció de muntar una parada els diumenges.

Si encara no teniu llibre per a aquest sant Jordi, La Calders és un bon lloc per anar a trobar idees.

.

Nollegiu

(Carrer de l’Amistat 20, Poblenou molt a prop de la Rambla del Poblenou, a l’alçada del Casino de l’Aliança. Van obrir fa 2 anys)

Seguim parlant de llibreries. En aquest cas, d’una llibreria hiperactiva que hi ha al cor de la Rambla del Poble Nou: La llibreria “Nollegiu” (nollegiu.wordpress.com).

-El seu propietari, en Xavier Vidal, també és periodista i hatreballat als mitjans de comunicació. La seva dona va plantejar-li un dilema: “els llibres o jo”, i ell va endur-se’ls cap a una altra banda. (Curiosament, la decoració de la llibreria recordar al menjador d’una casa).

D’aquí ve la llibreria Nollegiu, i també de l’anticipació d’un projecte pensat per a la jubilació.

Dèiem que és una llibreria hiperactiva perquè en aquesta llibreria hi passa tot el que hi pot passar en una llibreria: els clàssics grups de lectura (10€, 7,5€ si compres el llibre), presentacions  de llibres (Vila-Matas va anar a presentar-hi el seu últim llibre, “Kassel no termina nunca”), “Els llibres de...”, un cicle sobre les lectures de gent com Jordi Pujol, o fins i tot classes d’intercanvi d’idiomes, grups de conversa (10€ x classe, 6€ si hi vas tot el trimestre).

A tot això, l’horari és: de DIMARTS a DIUMENGE!

Per cert: El dia de Sant Jordi organitzen LA RAMBLA DEL DRAC! Un circuit alternatiu per a tota aquella gent que vulguir viure la diada amb les possibilitats del centre però sense les acumulacions de personal. Ah, i més a prop de la platja.

.

L'Atelier

Joncar 29 (Poble Nou)

Hem dit que parlaríem de llibres i de pastisseires i encara no hem fet referència a cap pastisseria. Ara parlarem de l’Atelier, un negoci que podria ser-ho però no és ben bé una pastisseria.

L’Atelier és una botiga especialitzada en pastissos creatius que a més a més d’oferir tot el material que necessitarem per a fer el nostre propi pastís, també té un obrador on hi fabriquen pastissos per encàrrec.

Estan especialitzats en pastissos creatius. De fet, el seus propietaris, la Sandra Szasz i el Miguel López, no són pastissers, són dissenyadors i professionals de les arts plàstiques. Això vol dir que els seus pastissos no són d’un nivell qualitatiu extraordinari però si que són bonics o fins i tot espectaculars. I a preus assequibles. (Un pastís personalitzat por rondar els 30-40€).

A part d’això també fan galetes personalitzades i cursos.

Tant si voleu fer una mona alternativa, fabricant-vos-la vosaltres, o heu tingut una idea genial que voldrieu convertir en el pastís de pasqua dels vostres nebots i nebodes, l’Atelier és una botiga que us caldria visitar.