El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

Botigues de llibres

Parlem de llibreries perquè encara n'hi ha, tot i que fa relativament poc vam poder veure el poc respecte que l'actual situació de crisi té per aquestes petites institucions culturals quan vam saber que la històrica llibreria Catalònia (Ronda St. Pere, 3) tancava després de 88 anys per cedir-li el lloc a un McDonald's.

Tot i així, cal aclarir que no estem vivint un moment de tancament massiu de llibreries. De fet, segons el Gremi de Llibreters de Catalunya la tendència en els últims anys és a l'alça: obren més llibreries que no pas se'n tanquen. I tot i que és un sector en crisi (el 2010 va tancar la llibreria Ona, el 2011 Àncora y Delfín i el 2012 la llibreria Catalonia) arreu de Catalunya encara queden llibreries interessants que val la pena visitar.

LLIBRERIES D'AUTOR

1) Taïfa (Carrer Verdi, 12) www.taifallibres.com

-Va ser inaugarada aviat farà 20 anys i el seu fundador és el poeta i editor José Batlló (s'ha jubilat recentment i la llibreria le gestionen dos joves, el Jordi i la Ixchel). Bon assortiment de llibres de: poesia, cinema (està ubicada molt a prop els cinemes Verdi), narrativa, dedicats a Barcelona i també de segona mà. No venen ni bestsellers ni llibres d'autoajuda. Hi fan presentacion de llibres, principalment de Blackie Books (les oficines de l'editoral es troben a la Pl. del Diamant). Obren els diumenges a la tarda.

2) Negra y Criminal (Carrer de la Sal, 5) www.negraycriminal.com

Si després de les moltes notícies relacionades amb el món de l'espionatge us han vingut ganes d'investigar en el món de la novel·la negra heu de visitar aquesta llibreria que trobareu al barri de la Barceloneta. Un dels seus propietaris és el Paco Camarassa que a més a més de llibreter és un dels creadors, organitadors i comissaris del festival literari dedicat al món de la novel·la negra BCNegra.

Horari especial: dijous i divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h; dissabtes de 10h a 14h. La resta de dies cal trucar per a concertar cita 93.295.59.22.

LLIBRERIES D'ARREU

1) Llibreria 22 (Hortes 22, Girona) www.llibreria22.net

La llibreria 22 hi té un petit paper en la vida de Roberto Bolaño i no només en la d'ell, també en la de l'escriptor Javier Cercas que, com Bolaño, també va viure a Girona. De fet, la Llibreria 22 havia estat punt de trobada de tots dos autors i la presentació de la ja mítica Soldados de Salamina es va fer aquí. És més, la llibreria apareix en l'adaptació per al cinema que David Trueba va rodar durant l'any 2002.

Si sou mitòmans, doncs, visitar la Llibreria 22 és obligatori. No és la més antiga de Girona i de fet es porta 100 anys amb la més antiga de la ciutat (la Llibreria Geli, fundada el 1879).

Això sí, hi tenen la col.lecció més gran de la ciutat dedicada al món del còmic.

2) www.liberdrac.com

Web en català creada pel gremi de llibreters de catalunya on podreu trobar les últimes novetats editorials en un catàleg extensíssim. Han creat el seu propi e-reader (lector de llibres electrònics) que facilita la gestió de continguts comprats a la web, així com una aplicació compatible amb iPad i iPhone.

També cal tenir en compte www.uniliber.com i www.iberlibro.com (web on trobar-hi llibres descatalogats. Aplega llibreries d'arreu d'espanya).

PER A TOTS ELS PÚBLICS

Per acabar, 3 llibreries de referència per a tots els públics. De petits a grans.

1) Taïfa (Carrer Verdi, 12) www.taifallibres.com

1) Taïfa (Carrer Verdi, 12) www.taifallibres.com 1) Taïfa (Carrer Verdi, 12) www.taifallibres.com

1) Taïfa (Carrer Verdi, 12) www.taifallibres.com