La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Botigues: parades de mercat interessants

A Barcelona hi ha gairebé 40 mercats alimentaris (4 de no alimentaris). Arreu de Catalunya n’hi ha molts més. I estem de sort perquè els mercats, a més a més de ser espais on hi trobem botigues especialitzades que venen productes amb una relació qualitat-preu magnífica.

Tinc la sensació que la gent jove no va tant al mercat. Potser perquè els mercats tenen un petit enemic, o un punt que els juga en contra: l’”efecte circ”. Diuen que la gent va deixar d’anar al circ perquè els que hi anaven tenien por de ser convidats a participar en els espectacles, la por escènica de sortir a la pista i ser el centre d’atenció. Doncs els mateixos tímids que abans van deixar d’anar al circ ara no van als mercats perquè també tenen por de ser interpel.lats pels botiguers. Raó de més per anar-hi! Comprareu bé i treballareu el vostre creixement personal.  S’ho val!

.

Botiga 1: El mercat de la Concepció (Aragó 313)

Permeteu-me que la primera botiga d’avui no sigui només una botiga sinó un mercat que he triat per dos motius.

1) Perquè és un dels mercats centenaris que va dissenyar l’arquitecte Antoni Rovira i Trias (té una plaça i una escultura amb el seu nom, al barri de Gràcia), l’encarregat de desenvolupar el pla Cerdà i eixamplar la Barcelona de finals del XIX. Un mercat de Rovira i Tries al cor de l’Eixample!

2) Perquè és el lloc ideal per experimentar allò que hem explicat al principi. Fer un viatge pels sentits viatjant per les flors i les plantes de l’entrada des del carrer València (una olivera de 1,5m per 6,75€).

Botiga 2: Sushi Midori (Mercat de l'Abaceria central, Trav. de Gràcia 186)

Ara comentarem la pel·lícula Jiro, somnis de sushi. Un documental que explica la història del mestre del sushi Jiro Ono que amb 85 anys és propietari del millor restaurant de sushi del món (té 3 estrelles Michelin), un bar que hi ha al metro de Tòquio!!!

M’agrada aquesta idea perquè explica molt bé el fenomen d’alguns mercats: sembla que a tots hi hagi el mateix però tots tenen cops amagats: el millor bacallaner de la ciutat!, per exemple.

Per il·lustrar això anirem fins al mercat de l’Abaceria Central, al barri de Gràcia. Allà hi ha una parada on podrem comprar-hi sushi i tot allò que necessitem per poder fer-lo nosaltres mateixos: vinagre d’arròs, fulles d’algues, soja... I peixateries on ens serviran el peix.

Botiga 3: Passadís 3, Parada 639 (La boquería)

És inevitable parlar de mercats i no fer referència al mercat de la Boqueria (un mercat del segle XIII i del segle XXI!).

Acabem el mix de botigues parlant de les 10.000 parades de batuts de fruita, fruita tallada (el dòping dels turistes!), souvenirs en forma de pernil, fruita seca... En fi. Tot el que volgueu i més.

També podem torbar-hi algunes de les millors peixateries de la ciutat, i alguns petits llocs on menjar bé (a part del bar Pinotxo!). La ruta d’un dissabte.

Dit això, us agraden les olives? Doncs jo us recomano una parada petita on hi venen menjar grec... i olives!!! Apunteu: Passadis 3, parada 639. Si us agraden les olives heu de venir aquí. De tots els gustos, colors, mides i farciments (formatge, tonyina, pebrot...).