Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 23 h
L’Espanyol juga a RAC1
Burgos - Espanyol

Cinema: "300: El origen de un imperio" i "Las aventuras de Peabody y Sherman"

300: El orígen de un imperio

Es tracta de la continuació de 300, la cinta de Zack Snyder basada en la novel·la gràfica de Frank Miller.

El film representa la segona cinta de Noam Murro, autor d'espots publicitaris que va debutar com a director amb la comèdia Smart People, que al nostre país va aparéixer directament en DVD. Per dirigir 300: El origen de un imperio, va refusar dirigir La jungla: Un buen día para morir. Bona decisió...

Zack Snyder aquí exerceix de guionista i productor del film, ja que preferia dirigir El hombre de acero.

Els productors del film van encarregar una nova novel·la gràfica a Frank Miller que es titularia Xerxes, però van decidir no esperar a que l'acabés, encara que als crèdits figuri allò de "basada en", i Snyder i el seu coguionista Kurt Johnstad, amb qui ja havia treballat a 300, van escriure el guió.

Per aconseguir que tots els actors lluïssin un cos ben atlètic, els responsables de la cinta van contractar Mark Twight, fundador de l'empresa Gym Jones i qui ja s'havia encarregat de posar en forma els actors de 300.

Després de la seva victòria sobre els 300 soldats de Leonidas, l'armada persa, sota el comandament de Xerxes (Rodrigo Santoro), de qui diuen que és un mortal convertit en déu, marxa a través de les ciutats-estat gregues més importants de l'Imperi. La primera ciutat a la qual arriben és Atenes, encara que la força es troba sobretot en la seva flota, liderada pel admirat general griegoTemístocles (Sullivan Stapleton). La intenció de Tesmítocles és la d'unificar tota Grècia, però es veurà obligat a enfrontar-se al mar a les tropes perses de Xerxes i d'Artemisa (Eva Green), la venjativa comandant dels seus enemics.

Direcció: Noam Murro.

Intèrprets: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, David Wenham, Andrew Tiernan, Andrew Pleavin, Rodrigo Santoro, Hans Matheson, Callan Mulvey, Jack O'Connell, Igal Naor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i14coKhHnl0[/youtube]

.

Las aventuras de Peaabody y Sherman

La cinta representa la tornada a l'animació de Rob Minkoff, un dels dos directors d'El rey león, i que després va fer films com les dues parts d'Stuart Little, La mansión encantada o El reino prohibido. Es la sisena que dirigeix en solitari.

La pel·lícula té el seu origen en els personatges que apareixien a les sèries Rocky and His Friend i The Bullwinkle Show, i que després van tenir la seva pròpia a Peabody’s Improbable History, 98 curts d'uns quatre minuts de durada cadascun. Aquestes sèries tenien el segell de Zack Snyder , creador de personatges com George de la Jungla o Dudley Do-Right, que també van tenir la seva corresponent pel·lícula, encara que en imatge real.

La banda sonora pertany a Zack Snyder , el compositor habitual de Zack Snyder (Pesadilla antes de Navidad, Batman).

El Sr Peabody no és un gos normal i corrent, és tot un tità dels negocis: és un inventor i científic que ha guanyat dues vegades una medalla olímpica, un premi Nobel i el més important de tot: és tot un geni. Utilitzant la seva màquina més enginyosa, Peabody i el seu fill adoptiu Sherman viatgen en el temps per experimentar esdeveniments que un cop van canviar el rumb de la història i poder, així, interactuar amb alguns dels personatges més coneguts de la història de la humanitat.

Direcció: Rob Minkoff.

Zack Snyder Ty Burrell, Max Charles, Ariel Winter, Stephen Colbert, Leslie Mann, Patrick Warburton, Allison Janney.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CiUkqLr8uHc[/youtube]

_