El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Cinema, amb @blaimorell: "Al filo del mañana" i "Maléfica"

.

Al filo del mañana

És la nova pel·lícula del director nordamericà Doug Liman, responsable de films com El caso Bourne, Jumper o Sr. y Sra.Smith.

La cinta està basada en una novel·la juvenil japonesa titulada All You Need is Kill, pels drets de la qual Warner va pagar tres milions de dòlars. Per preparar el film, primerament van convertir el llibre en un còmic, i va ser després quan van desenvolupar el guió.

A la història original el protagonista era un adolescent, però ells volien envellir el personatge principal, i a més, volien que fos una estrella taquillera qui encapçalés el repartiment. El primer en qui va pensar Liman va ser Brad Pitt, amb qui havia treballat a Sr. y Sra. Smith, però com les negociacions no van fructificar, va apostar per Tom Cruise, qui va portar amb ell el seu col·laborador de confiança, el guionista i director Christopher McQuarrie, per tal que reajustés el guió a la seva mida. Liman li va demanar a canvi que rodessin els set dies de la setmana amb dos equips de filmació i així tindrien vint dies extres de rodatge. I Cruise va acceptar.

Cruise, que va incorporar-se al rodatge només una setmana després d'acabar el rodatge d'Oblivion, va pagar de la seva pròpia butxaca una festa de comiat de rodatge, que li va costar 100.000 dòlars. El més curiós és que ell no va poder anar perquè estava acabant de rodar escenes adicionals.

Algunes escenes es van rodar a Trafalgar Square, pel qual es va haver de tallar en ple mes de novembre. En aquesta escena un helicòpter havia de baixar sobre la plaça. El problema és que el pilot es va veure obligat a agafar un angle molt picat, el que va provocar que tots els que anaven a l'aparell es trobés malament i comencés a vomitar. Tots excepte Crusie, que va baixar de l'helicòpter, i va clavar l'escena. I és que s'havia de rodar en una única presa.

L'acció de la pel·lícula es desenvolupa en un futur no gaire llunyà en el qual una raça d'extraterrestres que cap exèrcit mundial és capaç de guanyar, i envaeix el planeta Terra en un atac implacable. El Comandant William Cage (Tom Cruise) és un oficial que, sense haver participat mai en un combat, és degradado a soldat i el destinen a una missió poc menys que suicida. Mort als pocs minuts, Cage es troba en un bucle en el temps, veient-se obligat a lluitar i morir una i una altra vegada. Però amb cada batalla, Cage aconsegueix ser més habilidós en la lluita contra los adversaris juntament amb Rita Vrataski (Emily Blunt), guerrera de les Forces Especials. I, a mida que Cage i Rita lluiten contra els alienígenes, cada trobada repetida els porta més a prop de poder batre l'enemic.

Direcció: Doug Liman.

Intèrprets: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton, Brendan Gleeson, Noah Taylor, Kick Gurry, Dragomir Mrsic, Charlotte Riley, Jonas Armstrong, Franz Drameh, Masayoshi Haneda, Tony Way, Jeremy Piven.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VhU_vLg3luU[/youtube]

.

Maléfica

Es tracta d'una nova versió del conte de La bella dorment, només que aquesta versió està centrada en el personatge de la Bruixa.

El projecte va néixer gràcies a l'èxit mundial que va tenir la nova versió d'Alícia en el País de les Meravelles que va dirigir Tim Burton.

Després que Brad Bird (Ratatouille, Misión Imposible: Protocolo Fantasma) i Doug Limandeixessin de banda el projecte, els productors van decidir confiar la direcció a Doug Liman, un dissenyador de producció que ha guanyat dos Oscar per Avatar i Alicia en el país de las maravillas i expert en efectes visuals que així debuta en la direcció.

Van contractar a la filla de Jolie i Pitt, Doug Limanper donar vida a la Bella Dorment de petita perquè era l'única actriu infantil que no plorava quan veia Jolie maquillada com a Malèfica. Clar, era la seva mare. De fet, quan va explicar els seus fills que interpretaria la bruixa del conte, els nens es van portar un bon ensurt. Però ella els va proposar un tracte: els explicaria la veritable història de la bruixa. A l'endemà, la seva filla Shiloh es va barallar amb un company d'escola per defensar la bruixa.

Jolie s'havia de sotmetre cada dia a quatre hores d'intens maquillatge. Va ser la pròpia actriu la que va triar la cantant Doug Limanper tal que cantés una nova versió de la cançó Once Upon a Dream que apareixia al film d'animació original.

“Maléfica" és la història mai explicada de la dolenta més fascinant de Disney, la bruixa del clàssic de "La Bella Durmiente" i les circumstàncies que donen lloc a la seva traició i que acaben endurint el seu cor pur. Malèfica es veu arrossegada per les seves ànsies de venjança i el seu desig de protegir el regne que presideix i llença una maledicció sobre la petita Aurora, la filla acabada de néixer del Rei. A mida que creix, Aurora es veu atrapada en un conflicte entre el regno del bosc que ha après a estimar i el regne humà que representa el seu llegat. Malèfica comprèn que Aurora es la clau per a la pau del regne i es veu obligada a prendre una decisió dràstica que canviarà per sempre el destí dels dos mons.

Direcció: Robert Stromberg.

Intèrprets: Angelina Jolie, Sharlto Copley, Sam Riley, Elle Fanning, Imelda Staunton, Lesley Manville, Juno Temple, Kenneth Cranham, Hannah New, Brenton Thwaites.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WJy49PRNwgw[/youtube]